FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Πύργου ζητά το «Σωσίπολις» για τη στέγαση των Παιδικών Σταθμών

Ημερομηνία: 08-06-2021 | Συντάκτης:
Αίτημα παραχώρησης στον Περιφερειάρχη από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Α. Βγενόπουλο

Αίτημα για την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου και του χώρου του “Σωσίπολις” που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, με στόχο τη στέγαση των Παιδιών Σταθμών του Δήμου, κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος.

Στην επιστολή του, που κοινοποιείται και στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο επισημαίνεται η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Πύργου, στο θέμα λειτουργίας των τριών Παιδικών Σταθμών της πόλης. Όπως τονίζει, ο δήμος δεν διαθέτει κατάλληλα κτίρια ενώ από τον Αύγουστο του 2021 λήγουν τα μισθώματα των κτιρίων και η προθεσμία εναρμόνισης τους με τις διατάξεις του ΠΔ 99/2017 θα οδηγήσει στο κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών της πόλης.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ως νέα δημοτική αρχή παραλάβαμε έναν ασυντήρητο παλιό παιδικό σταθμό και δύο μισθωμένους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017 και οι ιδιοκτήτες τους έχουν ενημερώσει ότι δεν επιθυμούν να τους επισκευάσουν για χρήση  Παιδικού Σταθμού. Οι δημοπρασίες εκμίσθωσης ήταν άγονες το 2018 που είχαν πραγματοποιηθεί.

Από το 2020 προσπαθούμε να αλλάξουμε τη χρήση γης σε  ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου αλλά είμαστε εγκλωβισμένοι από την έγκριση των ΣΧΟΟΑΠ.

Παρακαλούμε όπως μας παραχωρηθεί για μια πενταετία ή με απευθείας μίσθωση το κτίριο «Σωσίπολις» για τους λιλιπούτειους δημότες μας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 273 του Ν. 3852/10 και των Π.Δ. 30/96 και 242/96. Μόνο και από την ονομασία του κτιρίου το οφείλουμε στους μικρούς μας κατοίκους διότι σύμφωνα και με την μυθολογία ο Σωσίπολις στην Ηλεία θεωρούνταν προσωποποίηση του Δία σε νεαρή ηλικία.

Σε περίπτωση που μας παραχωρηθεί το κτίριο ο Δήμος θα αναλάβει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη λειτουργία του ως πρότυπου Παιδικού Σταθμού που θα αποτελέσει κόσμημα για την είσοδο της πόλης του Πύργου αποτρέποντας φαινόμενα λεηλασιών, βανδαλισμών και εγκατάλειψης αφού θα ληφθεί μέριμνα από τη Δημοτική Αστυνομία για τη φύλαξή του.

Το εύρος των προβλημάτων που προέκυψαν από την  πανδημία και η κοινωνική κρίση που επήλθε καθιστά αναγκαία την ανακούφιση των γονιών που έχουν επηρεαστεί από τις συνέπειες αυτής.

Αναλογιζόμενοι όλοι μας τις ευθύνες που προκύπτουν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης πολιτείας να εξασφαλίζει στις μελλοντικές γενιές τις ελάχιστες προϋποθέσεις για ομαλή κοινωνική ένταξη, ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση του αιτήματός μας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος