FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Πύργου και το ΚΔΠΑμεΑ «Ηλίανθος» δώρισαν πασχαλινές λαμπάδες σε όλα τα παιδιά των Ειδικών σχολείων

Ημερομηνία: 21-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Π. Αντωνακόπουλος «Η αξία του χριστιανισμού είναι ο άνθρωπος»

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές όλων των Ειδικών σχολικών μονάδων. Ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος», πρόσφερε ένα μοναδικό πασχαλινό δώρο. Μια χειροποίητη και πολύ καλαίσθητη λαμπάδα που δημιούργησε το επιστημονικό προσωπικό του «Ηλίανθος» με τη συμβολή όλων των παιδιών που απασχολούνται στο ΚΔΑΠμεΑ. Ένα δώρο αγάπης που φανερώνει έμπρακτα το μεγαλείο της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Πρώτος «σταθμός» ήταν το ΕΕΕΕΚ Πύργου όπου η διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη υποδέχτηκε τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλο και την διευθύντρια του «Ηλίανθος» Ερμίνα Ζανταρίδου. Ο κ. Αντωνακόπουλος μοίρασε τις λαμπάδες στα παιδιά που με μεγάλη χαρά δέχτηκαν τα δώρα τους και τους μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελείται σε όλες τις Ειδικές σχολικές μονάδες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Όλες οι μονάδες προσφέρουν καθοριστικές υπηρεσίες για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μεΑ. Σήμερα, τα παιδιά από μια άλλη δομή του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην οποία πρωταγωνιστούν νέοι επιστήμονες υπό την καθοδήγηση της κ. Ζανταρίδου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους κατασκεύασαν αυτές τις όμορφες λαμπάδες. Πρόκειται για το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος» όπου ο Δήμος Πύργου η ΔΗΚΕΠ και η ΚΟΙΝΣΕΠ, δωρεάν, βοηθούν όλα τα παιδιά που συμμετέχουν να περνούν δημιουργικά την ώρα τους» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα γι’ αυτή τη δράση. «Θέλω να ευχαριστήσω και τους άμισθους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου όπου με επικεφαλής την κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη, συνεισέφεραν σε εργασία και ιδέες σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι αξία του χριστιανισμού είναι ο άνθρωπος ως πνευματική και ψυχική οντότητα και εμείς στην Αυτοδιοίκηση έχουμε ως «πυξίδα» της δραστηριότητάς μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Ιδιαίτερα συγκινημένη η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη ευχαρίστησε το δήμαρχο Πύργου και συνεχάρη την κ. Ζανταρίδου για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στο ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος». «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι για την παρουσία του δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου που πάντα στηρίζει το έργο του σχολείου μας, όπως και του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Παπαδημητρίου που πάντα είναι δίπλα μας, καθώς και του προέδρου του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλου που φροντίζει να υπάρχει περισσότερη χαρά στην πόλη μας. Επίσης δεχτήκαμε την επίσκεψη του νεοσύστατου ΚΔΑΠμεΑ της πόλης μας,  «Ηλίανθος». Μια νέα δομή με νέους επιστήμονες. Παρακολουθώ τη δράση τους και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μαθητές μας πλαισιώνουν τη δομή αυτή. Ευχόμαστε καλό Πάσχα σε όλους».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Για την αξία της αλληλεγγύης μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Ως δημοτική αρχή πρώτος στόχος μας είναι ο άνθρωπος και ειδικά οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης και βοήθειας, τόσο σε πνευματικό επίπεδο όσο και υλικό και ψυχολογικό. Η κοινωνία για να σταθεί χρειάζεται αλληλεγγύη και υποστήριξη απ’ όλους τους θεσμούς. Έτσι, υποχρέωσή μας ως θεσμικοί παράγοντες του Δήμου είναι να στηρίζουμε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια και να είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας»

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Για τη δράση του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος μίλησε και υπεύθυνη του Κέντρου Ερμίνα Ζανταρίδου η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τον καθημερινό αγώνα που δίνουν όλοι οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία: «Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο Πύργου συνεχίζει τις κοινές δράσεις με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Έτσι λοιπόν ύστερα από συνεννόηση και συνεργασία με τον δήμο Πύργου, αποφασίσαμε  να κατασκευάσουμε με τα παιδιά μας φέτος λαμπάδες τις οποίες προσφέραμε στα παιδιά που φοιτούν στα Ειδικά σχολεία του δήμου μας. Η κοινωνική ευαισθησία την Κοιν.Σ.Επ. «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» δεν σταματά μόνο στην λειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ, αλλά στηρίζει στην πράξη τον πολυεπίπεδο αγώνα των ατόμων με αναπηρία  για κοινωνική ενσωμάτωση και ίσες ευκαιρίες. Η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας θέλουμε να αποδεικνύεται στην πράξη και ευελπιστούμε να αποτελεί παράδειγμα προς πάσα κατεύθυνση. Και να μην ξεχνάμε το σύνθημα που δίνει το έναυσμα για τον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία και των δικών τους ανθρώπων: ‘Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Επόμενος σταθμός ήταν το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου όπου η διευθύντρια Μαρία Δρακοπούλου παρέλαβε τις λαμπάδες των παιδιών, ευχαριστώντας τον Δήμο Πύργου και τους ανθρώπους του «Ηλίανθος» τονίζοντας ότι: «Στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν περισσεύει κανείς, γινόμαστε όλοι κρίκοι μιας αδιάσπαστης αλυσίδας και μόνο έτσι θα λυθούν όλα τα προβλήματα».

Τέλος, τις πασχαλινές λαμπάδες των παιδιών παρέλαβαν και οι διευθύντριες του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου κ.κ. Βασιλική Καλαντζή και Πολυξένη Σαπουνά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος