FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Πύργου αγοράζει τρία μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα και 5 καινούργια οχήματα μέσω leasing

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Την αγορά τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, υποστηρίζοντας ότι ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες για την απόκτηση και πέντε καινούργιων απορριμματοφόρων με Leasing.

Παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Αυγερινού Ζουμπάκη και του προϊσταμένου της Δ/νσης καθαριότητας Σάκη Γιαννόπουλου, των οποίων εξήρε το έργο σε δύσκολους καιρούς, ο κ. Λιατσής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας στο θέμα των σκουπιδιών αλλά και για τις λύσεις που κατάφερε να δώσει. «Όταν αναλάβαμε υπήρχαν τόνοι σκουπιδιών στο δήμο και καταφέραμε να βρούμε χώρο εναπόθεσης οριστικό. Όταν συνέβη όμως αυτό, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα 7 ταλαιπωρημένα απορριμματοφόρα και τις μεγάλες βλάβες του και μάλιστα προ των εκλογών και τα 7 ακινητοποιημένα. Επικοινώνησα με τον Γιώργο Πατούλη και μου έστειλε ένα απορριμματοφόρο σε χρόνο ρεκόρ. Η προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει για την αγορά τριών μεταχειρισμένων επιτέλους ευδοκίμησε και σήμερα υπογράφω την αγορά τους. Παράλληλα είμαι στη ευχάριστη θέση να βάζουμε το νερό στο αυλάκι για την αγορά μέσω λίζινγκ πέντε νέων απορριμματοφόρων. Τα σκουπίδια σήμερα έχουν φύγει σχεδόν από παντού και η προσθήκη των τριών αρχικά απορριμματοφόρων θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε το καλοκαίρι ένα δήμο χωρίς σκουπίδια. Είμαι σίγουρος ότι η νέα δημοτική αρχή θα έχει στελέχη που θα κρατήσουν την πόλη σε υψηλό επίπεδο. Εγώ πάντα θα βοηθαω από όπου και να είμαι».

Με τη σειρά τους τόσο ο κ. Ζουμπάκης όσο και ο κ. Γιαννόπουλος, μίλησαν για τις προσπάθειες της υπηρεσίας καθαριότητας και του προσωπικού αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ο κ. Λιατσής απάντησε και στο ερώτημα της κοινωνίας, γιατί δεν προχώρησε εγκαίρως στην αγορά απορριμματοφόρων δεδομένου ότι το ταμείο του δήμου έχει 8 εκ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά είναι σε συγκεκριμένους κωδικούς και πως για τον τομέα της καθαριότητας και της αγοράς απορριμματοφόρων, δεν υπήρχε κωδικός με χρήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος