FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Πηνειού τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ» (ΦΩΤΟΣ)

Ημερομηνία: 29-10-2021 | Συντάκτης:

– Μαρίνος: «Το Έπος του ’40 οδηγός για μια ισχυρή Ελλάδα»

Με λαμπρότητα εορτάστηκε απ’ άκρου εις άκρον στον Δήμο Πηνειού η 81η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Στη Γαστούνη, στο Βαρθολολομιό, στο Τραγανό και σε όλα τα χωριά του Δήμου η Γαλανόλευκη κυμάτιζε περήφανη ενώ οι μαθητικές παρελάσεις έδωσαν το στίγμα της ημέρας. Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Η Φιλαρμονική Βαρθολομιού απέδωσε παιάνας και απέσπασε τα εύσημα με την παρουσία της.

Στην έδρα του Δήμου την Γαστούνη ο εορτασμός ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και ολοκληρώθηκε με Δοξολογία στον Ι.Ν.Αγ. Νικολάου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου συμπαραστατούμενου από τους εφημερίους τους ναού και κληρικούς της Ι.Μ. Ηλείας.

Σε σύντομη ομιλία του, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Το Έπος του ’40 στέλνει μηνύματα ενότητας και γίνεται οδηγός για μια ισχυρή Ελλάδα», ενώ αναφώνησε «Ζήτω το Έθνος» υψώνοντας παράλληλα την Γαλανόλευκη.
Το εορταστικό κλίμα μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Πλατεία Ηρώων όπου τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δικηγόρος κ. Παναγιώτα Νικητοπούλου και ακολούθησε Επιμνημόσυνος Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο, τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Θεόδωρο Θεοδωρακόπουλο, την πρόεδρο της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου, τον διοικητή του ΑΤ Πηνειού κ. Κ. Λεμποτέση, εκπρόσωπο της ΠΥ, τον αντιπρόεδρο της ΕΑΑΝ Ηλείας κ. Τάσο Αράπογλου, εκπροσώπους Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων και μαθητές όλων των βαθμίδων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος