FOLLOW US: facebook twitter

Ο δήμος Πηνειού περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης…

Ημερομηνία: 18-05-2021 | Συντάκτης:
Προκήρυξη για σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Η συντριπτική πλειονότητα των δήμων της χώρας υποδέχονται θετικά την ηλεκτροκίνηση καθώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου υποβάλλοντας πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) μέσα στο 2021.

Μετά τον  Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που είχε υποβάλλει πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και της επέκτασης της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων, για  την χρηματοδότηση των Σ.Φ.Η.Ο. με στόχο την χωροθέτηση 22 σημείων φόρτισης, ένας ακόμα δήμος του Κάμπου προχωρά στον ίδιο σχεδιασμό.

Πρόκειται για τον δήμο Πηνειού που έχει σαν στόχο να εισάγει την ηλεκτροκίνηση στην ζωή των κατοίκων της περιοχής με πολλαπλά οφέλη τόσο περιβαλλοντικά, όσο και οικονομικά, αξιοποιώντας όλες τις επιδοτήσεις και τα σχετικά προγράμματα,  στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτός ο νέος πράσινος τρόπος μετακίνησης έχει δυναμική και μέλλον.

Έτσι, ο δήμος Πηνειού με απόφαση που υπέγραψε ήδη ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, προκηρύσσει συνολικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την υπηρεσία «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Σ.Φ.Η.Ο δήμου Πηνειού», Η χρηματοδότηση του εργου για την εν λόγω σύμβαση ανέρχεται στον ποσόν των 39.680 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου. Η συγκεκριμένη πίστωση έχει ήδη εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του δήμου έτους 2021. Η διάρκεια της σύμβασης για την παράδοση του έργου ορίζεται σε δύο μήνες από την υπογραφή της. Η λήξη παράδοσης των προσφορών ορίζεται να είναι η 31η Μαιου 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος