FOLLOW US: facebook twitter

Απαρχή συνεργασίας για την πρόοδο του Πύργου: Ο δήμος & η Ελληνική μαθηματική Εταιρεία τίμησαν τον Πυργιώτη πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρ. Μπουντουβή

Ημερομηνία: 17-02-2020 | Συντάκτης:

Τα θεμέλια για μια συνεργασία που θα ωφελήσει τον Πύργο και όλη την Ηλεία μπήκαν χθες το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, με την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πύργου και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για να τιμήσουν τον Ηλείο πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Ανδρέα Μπουντουβή.

Φανερά χαρούμενος και συγκινημένος ο κ. Μπουντουβής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την εκδήλωση προς τιμήν του και δήλωσε ότι θα συμβάλει με όλες τους τις δυνάμεις για να βοηθήσει τον Πύργο και όλη την Ηλεία στην επίλυση προβλημάτων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Πολυτεχνείου.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στον Πύργο επειδή μου δίνεται η ευκαιρία να επανασυνδεθώ με παλιούς φίλους, συμμαθητές, καθηγητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς με την πόλη και τον νομό, για να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν -και είναι πολλές- το ΕΜΠ να συνεργαστεί και με τον Πύργο, να δει τα τοπικά προβλήματα και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας.Η Ηλεία έχει αρκετά προβλήματα, έχουμε τεχνογνωσία σε πολλά θέματα, όπως  η διαχείριση αποβλήτων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κ.ά.Θα ήθελα να ανοίξω τις δυνατότητες επαφής της νέας γενιάς των μαθητών με το ΕΜΠκαι να φανώ χρήσιμος και σε αυτό τον τομέα. Με συστηματική δουλειά και καλή θέληση θα έχουμε τη δυνατότητα ουσιαστικής συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Μπουντουβής προσθέτοντας ότι επείγει η κατασκευή της Πατρών-Πύργου, καθώς το υπάρχον οδικό δίκτυο έχει φτάσει στα όριά του και έχει υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, δήλωσε ότι είναι σημαντική μέρα για την πόλη η βράβευση του κ.Μπουντουβή, και σημείωσε ότι θα επιδιώξει τη στενή συνεργασία για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών.

«Τιμούμε σήμερα τον συμπατριώτη και συμμαθητή στο Γυμνάσιο Αρρένων, τον πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή. Είναι η ελάχιστη κίνηση απόδοσης τιμής σε αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο που ξεκίνησε από τις γειτονιές του Πύργου και έφτασε στα υψηλότερα σημεία κατάκτησης της επιστημονικής γνώσης και της διάκρισης. Το θεσμικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με πανεπιστημιακά ιδρύματα και προσδοκούμε στη συνεργασία για το καλό του τόπου».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Αργ. Φελούρης, και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος, Γ. Τσόπελας εξήραν τη συμβολή του κ. Μπουντουβή στην εκπαίδευση και επισήμαναν ότι αποτελεί μεγάλο κεφαλαιο για το ΕΜΠ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στιγμές από τη ζωή του του κ. Μπουντουβή στον Πύργο, το επιστημονικό του έργου και η πανεπιστημιακή του πορεία στο ΕΜΠ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του ιδίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος