FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Ήλιδας θα έχει το Δημαρχείο που αξίζει στους πολίτες του!

Ημερομηνία: 17-10-2022 | Συντάκτης:

Ξεκινά το έργο ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου

  • «Ακολουθούν Βιβλιοθήκη και Διοικητήριο»

«Αναβάθμιση- Εξοικονόμηση Ενέργειας-Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη», είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το έργο ανακαίνισης του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Ήλιδας, το οποίο ξεκινά άμεσα και πρόκειται να παραδοθεί σε εννέα μήνες!

Η ανακαίνιση και η ενεργειακή αναβάθμιση του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου είχε από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής το  2019. Άμεσα ξεκίνησε η διεκδίκηση της σχετικής χρηματοδότησης, ενώ οι διαδικασίες που ακολούθησαν, παρά τις δυσκολίες της τελευταίας τριετίας, τελεσφόρησαν και το έργο πλέον ξεκινά.

Πρόκειται για την πρώτη  από τις σημαντικές παρεμβάσεις που  θα γίνουν στα δημόσια κτήρια της πόλης, αφού ακολουθούν η ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση  του κτηρίου της Βιβλιοθήκης και η επέκταση του Διοικητηρίου της Αμαλιάδας.

Όπως επεσήμανε και ο κ. Λυμπέρης, πρόκειται για ένα κτήριο ηλικίας 40 ετών περίπου, το οποίο αντιμετώπιζε από την αρχή της κατασκευής του σοβαρά στατικά προβλήματα, αφού η τότε μέθοδος δόμησης αντίκειται στους σύγχρονους στατικούς κανόνες. Επομένως, μαζί με τις υπόλοιπες βελτιώσεις αποκαθίσταται και η στατικότητα του κτηρίου, ώστε να υπάρχει ασφάλεια, λειτουργικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας.

 «Το κτήριο αναβαθμίζεται πλήρως και συγχρόνως αλλάζουν και οι εσωτερικοί του χώροι σε σχέση με τις χρήσεις και τη λειτουργία των υπηρεσιών. Το ενεργειακό  κόστος θα μειωθεί σημαντικά, κάτι που είναι και απαίτηση των καιρών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

Το ισόγειο του κτηρίου θα είναι η αίθουσα που θα φιλοξενεί τις επίσημες εκδηλώσεις, ενώ στον πρώτο όροφο εκτός από το γραφείου Δημάρχου και την γραμματεία Δημάρχου, ο χώρος θα διαμορφωθεί σε Δημοτικό Μουσείο με εκθέματα που θα αφηγούνται την ιστορία της πόλης.

 Ο δεύτερος όροφος του κτηρίου θα μετατραπεί σε αίθουσα τελετών (τέλεσης γάμων και συναφών εκδηλώσεων), ενώ παράλληλα διαμορφώνεται και η ταράτσα του κτηρίου σε ένα πράσινο Roofgarden. Παράλληλα θα ανακαινισθούν και τα υπόγεια, όπου θα βρίσκεται το αρχείο του δήμου που θα είναι επισκέψιμο και για τους πολίτες. Για το έργο έχει εξασφαλισθεί πίστωση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Αυτό θα είναι το Δημαρχείο της Αμαλιάδας, πλήρως αναβαθμισμένο, λειτουργικό, ένα κτίριο που θα αποτελεί τιμή για όλους τους πολίτες» τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος