FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στηρίζει την έκθεση κεραμικής τέχνης

Ημερομηνία: 12-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

-Εγκαίνια το Σάββατο 12 Ιουνίου στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην αξιόλογη διοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, στηρίζοντας οικονομικά την σπουδαία έκθεση της Ομάδας «Κεραμέων Ίχνη», που εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, με τη συμμετοχή 52 Ελλήνων και ξένων κεραμιστών. Τα έργα τους θα φιλοξενηθούν στο Περιστύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας και συγκεντρώνει εκθέματα ανεκτίμητης αξίας μεταξύ των οποίων η μεγάλη έκθεση γλυπτών και η σημαντικότερη συλλογή χάλκινων αντικειμένων παγκοσμίως. Εδώ επίσης βρίσκονται και ορισμένα διάσημα για την τεχνική τους ευρήματα κεραμικής.

Τα έργα των σύγχρονων Ελλήνων και ξένων κεραμιστών, που απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης και τα χαρακτηρίζει η διαφορετική τεχνική ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση και το ψήσιμο, εμπνευσμένα από την ιστορία και τους μύθους της Αρχαίας Ολυμπίας, δένουν αρμονικά με τα εξαιρετικά πήλινα εκθέματα και με όλες τις συλλογές του Μουσείου.

«Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, έχοντας ανέκαθεν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στον πολιτισμό και τις τέχνες, αγκαλιάζει την έκθεση αυτή, σε μια ακόμη άριστη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στηρίζοντας έμπρακτα την πολύ καλή πρωτοβουλία της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, προσθέτοντας:  «Πρόθεση μας είναι να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία με τη συγκεκριμένη ομάδα μέσα στο καλοκαίρι για μια παρουσίαση των εκθεμάτων και στον κεντρικό πεζόδρομο της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης τη σύγχρονη κεραμική τέχνη».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00. Η είσοδος στο χώρο της έκθεσης είναι δωρεάν. Στο πλαίσιο των εγκαινίων και ώρα 19:00 θα δοθεί συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του Δήμου Πατρέων, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει η Βάγια Ζεππάτου και την μουσική Διεύθυνση ο καταξιωμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Για την πραγματοποίηση της Έκθεσης πολύτιμη υπήρξε η στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι και ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος