FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας

Ημερομηνία: 12-05-2023 | Συντάκτης:

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση είχε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον πρ. πρόεδρο του Συλλόγου κ. Πάνο Δασιό και τους νομικούς κα. Δώρα Καλάκου, κα. Μαρίνα Μπεβούδα και κ. Θάνο Καννή.

Στη συζήτηση, που έγινε σε άριστο κλίμα, κυριάρχησαν θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Αβραμόπουλος  εξήρε το ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου στο νομό “την εξαίρετη αυτή επιστημονική κοινότητα, που από τη δική της σκοπιά συμβάλλει όχι μονάχα στην λειτουργία της δικαιοσύνης, αλλά και στη συλλογική προσπάθεια να πάει αυτός ο τόπος μπροστά”. Και επεσήμανε ότι: “ήταν μία πολύ χρήσιμη, εποικοδομητική συζήτηση, όπου είχα την ευκαιρία να ακούσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος και βέβαια να δηλώσω την παρουσία μου, με την όποια ιδιότητα μου στο μέλλον στη συλλογική μας αυτή η προσπάθεια που είμαι βέβαιος ότι θα ευδοκιμήσει. Θέλω να συγχαρώ τους δικηγόρους της Ηλείας γιατί πραγματικά επιτελούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες το υψηλό τους λειτούργημα στο πεδίο της απονομής της Δικαιοσύνης”.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και να συζητήσουμε εκτενώς αρκετά από τα ζητήματα που μας απασχολούν όχι μόνο ως πανεπιστημιακό κλάδο, αλλά και ευρύτερα ως πολίτες του τόπου αυτού και ως πολίτες της Ελλάδος. Η συζήτηση μας επεκτάθηκε σε θέματα που ξεφεύγουν από τα όρια του στενού συντεχνιακού ενδιαφέροντος, καθώς και σε αυτά που αφορούν στη λειτουργία της δικαιοσύνης στη χώρα μας, στη θεσμική συγκρότησή της και στα μέτρα τα οποία θα πρέπει να εξετάσουμε στο μέλλον, ώστε να ξεφύγουμε από δεισιδαιμονίες και βαρίδια, τα οποία κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη στη χαμηλή στάθμη από πλευράς απονομής δικαίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύω η συνάντηση αυτή είναι η απαρχή αντίστοιχων συναντήσεων στο μέλλον, ώστε να συμμετέχουμε σε ένα σχεδιασμό ο οποίος θα είναι χρήσιμος για το νομό μας αλλά και για την πατρίδα ευρύτερα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος