FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εγκαινίασε τα πολιτικά του γραφεία σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 09-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Πλήθος κόσμου και πολιτικών παραγόντων έδωσε το παρών

Πλήθος κόσμου και πολιτικών παραγόντων προσήλθε στα εγκαίνια των πολιτικών γραφείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Πύργο (Μπιζανίου 8) την Παρασκευή και στην Αμαλιάδα (Καλαβρύτων 22) το Σάββατο.

Πλαισιωμένος από την οικογένειά του,  τη σύζυγο του Βίβιαν και τους γιους τους, Φίλιππο και Ιάσονα, από φίλους και στενούς συνεργάτες, ο κ. Αβραμόπουλος, ευχαρίστησε όλους αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους τις δυο εκδηλώσεις ενώ συνομίλησε προσωπικά με όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε πως οι χώροι αυτοί θα είναι ανοιχτοί για να δέχονται όλους τους Ηλείους, προτρέποντάς τους να τους επισκέπτονται συχνά και να νιώθουν σαν το σπίτι τους.

Στον Πύργο

Μικρός τελικά αποδείχθηκε ο χώρος του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Πύργο, για να χωρέσει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε εκεί για τα εγκαίνια και για να εκφράσει την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του.

Ο κ. Αβραμόπουλος, φανερά συγκινημένος, αμέσως μετά τον αγιασμό των εγκαινίων που τέλεσε ο π. Βασίλειος Λαγκαδινός, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τα αποψινά εγκαίνια είναι το ξεκίνημα ενός νέου δρόμου, που θα διανύσουμε όλοι μαζί. Χθες βράδυ, είχα την ευκαιρία να σας μιλήσω από καρδιάς και να σας πω τους λόγους για τους οποίους βρίσκομαι κι εγώ πάλι πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Σκοπός είναι να φανώ χρήσιμος, όπως πρέπει να είναι χρήσιμος κάθε πολίτης και να τιμήσω την εντολή που μου είχε δώσει ο πατέρας μου πολλά χρόνια πριν. Ένα πράγμα θα σας πω: θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, μαζί με όλους τους Ηλείους που επιθυμούν να υπηρετήσουν τον τόπο μας, με πνεύμα ομοψυχίας κι ενότητας, ώστε να ξαναβρεί η Ηλεία τον δρόμο της και να φτάσει σ’ ένα σημείο που να αντιστοιχεί στην ιστορία της, στον πολιτισμό της και στους άξιους ανθρώπους της».

Ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, καθώς και  την οικογένεια του:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ενθάρρυνσή σας, γιατί αυτό δηλώνει η παρουσία σας εδώ απόψε. Για εμάς που επιλέξαμε τον δρόμο της εκπροσώπησης της κοινωνίας, όλη η δύναμή μας, είναι η οικογένειά μας και οι άνθρωποι που πιστεύουν σε εμάς. Ξέρουμε, ότι στους ώμους μας έχουμε ένα βαρύ φορτίο. Δικαίως ο κόσμος προσδοκά και περιμένει. Θα ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη και την αγάπη σας.

Ευχαριστώ για την παρουσία σας και να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι πλέον θα με βλέπετε πολύ συχνά εδώ γιατί ήρθα για να μείνω».

Στην Αμαλιάδα

Στο γραφείο της Αμαλιάδας, όπου κατακλύστηκε από κόσμο, τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος, ο οποίος κατάγεται όπως κι ο κ. Αβραμόπουλος από το Αυγείο, καθώς και οι π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος και π. Γεώργιος Σταθόπουλος.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο, στους θεσμικούς εκπροσώπους αλλά και τους πολιτικούς του φίλους, που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα εγκαίνια ενός πολιτικού γραφείου δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό  γεγονός. Είναι αυτό που εμείς, που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την κοινωνία, σε όποιο επίπεδο κι αν αυτή μας καλέσει,  ζητούμε να μας δώσει ο Θεός φώτιση και δύναμη για να ανταποκριθούμε σ’ αυτά που περιμένουν οι πολίτες από εμάς».  

«Έρχομαι να προσφέρω στην γενέτειρα του πατέρα μου», τόνισε και συνέχισε «έρχομαι να θέσω στην υπηρεσία της ιδιαίτερης πατρίδας μου την γνώση, την εμπειρία και την σοφία που έχω αποκομίσει σε όλη μου την πορεία. Κι αυτό, γιατί πιστεύω πως όσους κύκλους κι αν έχω κάνει στην ζωή μου – κι έχω κάνει πολλούς- δεν θα ήταν πλήρης η προσφορά μου, αν δεν συνεισέφερα μαζί με όλους τους άλλους, στο να γίνει αυτός ο τόπος καλύτερος. Δυστυχώς, η Ηλεία έχει μείνει πολύ πίσω, παρά τις άοκνες προσπάθειες που έχουν καταβάλλει μέχρι στιγμής οι πολιτικοί εκπρόσωποι όλων των επίπεδων και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο».

Καταλήγοντας, και αφού αναφέρθηκε εν συντομία στους λόγους για τους οποίους επιστρέφει στην Ηλεία, τονίζοντας πως θα τηρήσει στο ακέραιο όλες του τις δεσμεύσεις, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε:

«Πιστεύω στην παράταξή μου, στις ιδέες μου, στις αρχές μου. Ανέκαθεν πίστευα στην ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων συνολικά, πολλώ μάλλον των τοπικών κοινωνιών. Κι αυτό το πνεύμα θέλω να μεταφέρω συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των πολιτικών ηθών εδώ, στην Ηλεία».  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος