FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμαρχος Ήλιδας τίμησε τον «Αγρότη της χρονιάς 2019»: Συνάντηση στο Λαζαράκειο με τους Αμαλιαδαίους Παναγιώτη και Βασίλη Πασσά

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:

Τον Παναγιώτη Πασσά που βραβεύτηκε ως ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019 και τον αδελφό του με τον οποίο δραστηριοποιούνται μαζί Βασίλη Πασσά, υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος συνομίλησε με τους δύο νέους αγρότες, οι οποίοι παρά τις σπουδές τους –στα οικονομικά της ΑΣΟΕ ο Βασίλης και σε τμήμα ΑΕΙ στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων ο Παναγιώτης– επέλεξαν να επιστρέψουν στην γενέτειρά τους και να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα, ευχαριστώντας τους για την διάκριση που έφεραν στον τόπο τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την περιοχή μας να κατέχει αυτή τη μέγιστη για τον πρωτογενή τομέα διάκριση του ΑΓΡΟΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ για το έτος 2019, την οποία κατέκτησε επάξια ο συμπολίτης μας και ιδιαίτερα νέος ηλικιακά, Παναγιώτης Πασσάς. Η συγκεκριμένη διάκριση κατά την 10η απονομή των βραβείων της εφημερίδα AGRENDA δείχνει και την ιδιαίτερα καλή δουλειά που γίνεται στον πρωτογενή τομέα από τους αγρότες της περιοχής μας και μάλιστα από νέα παιδιά όπως ο Παναγιώτης και ο Βασίλης, που έχουν επιστρέψει στο χωράφι, όμως με μια διαφορετική σύγχρονη προσέγγιση και ματιά».

Τα δύο αδέλφια συνομίλησαν για ώρα με τον δήμαρχο Ήλιδας, αναφέροντάς του την σοβαρή δουλειά που κάνουν στην καθετοποιημένη αγροτική παραγωγή τους, ενώ του εξήγησαν ένα προς ένα τα κριτήρια που πληρούν και τα οποία συνυπολογίστηκαν από την επιτροπή, προκειμένου να καταφέρουν να λάβουν τον τίτλο του ΑΓΡΟΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τους ανέφερε τις προσπάθειες που γίνονται από τον Δήμο προκειμένου να συμβάλλει στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, κυρίως σε επίπεδο επιμόρφωσης των αγροτών και αναβάθμισης δομών όπως το Εδαφολογική Εργαστήριο, που αποτελούν χρήσιμα εργαλεία στα χέρια τους.

«Οι πολλές τιμητικές διακρίσεις που έχουν νέοι –κυρίως– αγρότες της περιοχής μας, ακόμα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, μας κάνουν όλους υπερήφανους και μας υπενθυμίζουν ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί την ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας και σε αυτόν θα πρέπει να στηριχτούμε για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Μάλιστα, εξ όσων γνωρίζω, ο Παναγιώτης και τα αδέλφια του Βασίλη και Νίκο είναι από τα άτομα που θέτουν υψηλούς στόχους, αφού ευελπιστούν να διευρύνουν άμεσα τον κύκλο των εργασιών τους, με αρωγό πάντα τον πατέρα τους Δημήτρη Πασσά, που επί σειρά ετών αποτελεί πρωτοπόρο στις καλλιεργητικές μεθόδους» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ήλιδας απένειμε εκ μέρους του Δήμου τιμητικό έπαινο στον Παναγιώτη Πασσά και την οικογένειά του, για την επιτυχία τους να τιμηθεί ένα μέλος τους ως ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος