FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμαρχος Πύργου υπέγραψε συμβάσεις για καθαρισμούς δρόμων και ζωνών εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Ημερομηνία: 26-04-2023 | Συντάκτης:
  • Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

Άμεσα ξεκινούν εργασίες καθαρισμού υφιστάμενων δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε όλο το Δήμο, μετά την υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και τεσσάρων αναδόχων για μίσθωση των μηχανημάτων τους, που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Πολιτικής Προστασίας σε έκτακτες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνακόπουλος υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης (26/4) στο γραφείο του τις συμβάσεις με τους αναδόχους: Γιώργο Μαυραειδή (για τις  Δ.Ε. Ιαρδάνου και Βώλακος), Πέτρο  Ασημακόπουλο (για την Δ.Ε. Πύργου), Παναγιώτη  Γεωργακόπουλο (για την Δ.Ε. Ωλένης) και Ιωάννη  Αναγνωστόπουλο (για όλες τις Δ.Ε. του Δήμου). Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου.

–  Οι εργασίες αφορούν τη συντήρηση και βελτίωση βατότητας του υφιστάμενου δασικού οδικού δικτύου και τη συντήρηση υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πύργου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας ανθρωπίνων ζωών, οχημάτων, ή καταστροφής σημαντικών έργων υποδομής. Για το εν λόγω έργο, είχε αναφερθεί εκτενώς ο Δήμαρχος Πύργο ήδη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. ζητώντας και τη συνδρομή των προέδρων των Τ.Κ. ώστε να μεριμνήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 * Τα μηχανήματα πιάνουν μάλιστα δουλειά άμεσα στην περιοχή της Σπιάτζας για αντιπυρικές ζώνες, καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δασαρχείου, όπως και στην κοινότητα Κορυφής. Δύο δυστυχώς «πολύπαθα» σημεία που έχουν πληγεί έντονα από πυρκαγιές τους καλοκαιρινούς μήνες των προηγούμενων ετών. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος