FOLLOW US: facebook twitter

Ο δήμαρχος Πύργου στην τελετή έναρξης του 24ου Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας και της 21ης Camera Zizanio

Ημερομηνία: 28-11-2021 | Συντάκτης:

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ


Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: “Η δύναμη της πόλη μας είναι τα παιδιά της”

Με την υποστήριξη και την οικονομική ενίσχυση και του Δήμου Πύργου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού διοργανώθηκε το 24ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 21ης Camera Zizanio. Το παρών στην τελετή έναρξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο “Απόλλων”, έδωσαν ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος , ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Πλεμμένος.

Σημείο αναφοράς στον ευαίσθητο λόγο του κ. Αντωνακόπουλου ήταν φυσικά τα παιδιά. Τα παιδιά του Πύργου, τα παιδιά όλου του κόσμου, οι ανάγκες τους και οι υποχρεώσεις όλων μας απέναντί τους. Τα παιδιά που ζουν, δημιουργούν σ’ αυτή την πόλη…

Ο δήμαρχος Πύργου, ευχαρίστησε τα παιδιά όλου του κόσμου που βρίσκονται στον Πύργο, «μια μικρή αλλά σημαντική πόλη για τον κινηματογράφο. Μια πόλη στην οποία έζησαν παιδιά που έγιναν μεγάλοι Έλληνες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σάκης Καράγιωργας, ο Τάκης Σινόπουλος,ο Γιώργης Παυλόπουλος…» και προσέθεσε: «Ο πολιτισμός είναι ο σημαντικότερος τρόπος ανάδειξης των προβλημάτων και των ανισοτήτων σε μία κοινωνία, και η φωνή των παιδιών είναι η μεγαλύτερη αντίσταση. Πρόσφατα υπογράψαμε σύμφωνο με τη UNICEF. Σύμφωνα με μια έρευνα υπάρχουν πολλά παιδιά που υποσιτίζονται στον Πύργο. Τα παιδιά θέλουν ενδιαφέρον, θέλουν ειρήνη. Πρέπει να πολεμάμε γι’ αυτά, όχι μόνο για τις συντάξεις. Ο Δημήτρης Σπύρου και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, στον τομέα αυτό αποτελούν μία φωτεινή πρωτοπορία, και είναι άξιοι προς μίμηση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος