FOLLOW US: facebook twitter

Ο δήμαρχος Πύργου τίμησε τους εθελοντές-εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ημερομηνία: 12-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: “Δίνουμε  προτεραιότητα σε ζητήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής”

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Πύργου επιβραβεύει την μεγαλύτερη μορφή εθελοντισμού και μια λιτή και σεμνή τελετή ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τίμησε τους εκπαιδευτικούς-εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της πόλης, που φέτος μπαίνει στον δέκατο χρόνο λειτουργίας και προσφοράς του.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, υποδέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής (10/9) ο κ. Αντωνακόπουλος τον “πρωτεργάτη” του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Χρήστο Αθανάσουλα και τους καθηγητές  όπου μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Παπαδημητρίου, τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Γιάννη Πλεμμένο, τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Γιώργο Καραστέργιο και τον γ.γ. του Δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά, απένειμαν τιμητικές διακρίσεις για το έργο και την προσφορά τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

“Η πράξη σας είναι άξια συγχαρητηρίων. Είναι πράξη θεάρεστη που υποδεικνύεται  από  τον κοινωνικό χαρακτήρα του ανθρώπου. Σε όλες τις εποχές εκείνο που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη αποστολή είναι η αλληλέγγυα στάση. Εδώ στον Πύργο πάλι δείξαμε ένα καλό παράδειγμα και πιστεύω ότι έχει έρθει ο καιρός να εκπέμπουμε θετικά παραδείγματά και όχι να αυτοσαρκαζόμαστε με κάποιες κακοπροαίρετες  αρνητικές εκδοχές τις οποίες κάποιοι μας χρεώνουν. Και αυτό είναι μια συμπεριφορά ανόδου της πόλης. Δύναμη στον άνθρωπο είναι η γνώση και η παιδεία” δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, συγχαίροντας όλους τους εκπαιδευτικούς. “Ως Δήμος έχουμε δώσει προτεραιότητα σε ζητήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, έχουμε ιδρύσει και γραφείο εθελοντισμού με υπεύθυνο τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Πλεμμένο. Στηρίζουμε χωρίς καμία δεύτερη σκέψη όλες τις συλλογικότητες και τις μορφές κοινωνικού αγώνα γιατί πιστεύουμε ότι οι μεγάλες αξίες δεν πρέπει να φεύγουν μαζί με τους ανθρώπους που τις υπηρέτησαν. Είμαστε μαζί σας σε ότι χρειαστείτε. Τέτοιες δομές με όρους κοινωνίας, επειδή έρχονται ακόμη πιο δύσκολες εποχές,  θα είναι απαραίτητες” κατέληξε.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Απευθυνόμενος στους καθηγητές, ο ιδρυτής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και εκπαιδευτικός Χρήστος Αθανάσουλας, τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες ακόμη μια χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ μπροστά τους “ανοίγονται” νέες προκλήσεις.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παπαδημητρίου συνεχάρη τους καθηγητές που, όπως είπε “ αφιερώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας, προκειμένου να συνδράμετε με τις γνώσεις σας σε μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τις μαθησιακές τους ανάγκες σε φροντιστήρια ή σε ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτή η πράξη σας αποδεικνύει ότι έχετε υψηλό φρόνημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Δήμος Πύργου είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε ανάγκη σας. Πέρα από τη βοήθεια που δίνετε στα παιδιά, τους διαπαιδαγωγείτε με αρχές και αξίες που είναι άυλες αλλά αέναες στο χρόνο”.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Για το σημαντικό έργο του εθελοντισμού μίλησε ο κ. Πλεμμένος ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του καθώς με πολλούς από τους παρευρισκόμενους έχει συνεργαστεί στο γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Πύργου. “Θεωρώ ότι είναι λειτούργημα να είσαι εκπαιδευτικός, πόσο μάλλον σε ένα κοινωνικό φροντιστήριο. Αυτό για μένα είναι ο απόλυτος εθελοντισμός. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω ανθρώπους με τους οποίους  έχουμε μεγαλώσει μαζί και έχουμε συνεργαστεί στο γραφείο εθελοντισμού. Να έχετε δύναμη να συνεχίζεται αυτό που κάνετε”.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Για την εθελοντική τους προσφορά τιμήθηκαν συνολικά 32 εκπαιδευτικοί – ο ένας εκ των οποίων επιθυμεί την ανωνυμία του-μεταξύ των οποίων οι: Μαρία Μπίρμπα (φυσική), Λάμπρος Παρασκευόπουλος (Φυσική), Γεωργία Νικολακοπούλου (Χημεία), Ανδρέας Μισύρης (Μαθηματικά), Ιωάννης Παπαντώνης (Μαθηματικά), Αφροδίτη Πανουτσοπούλου (Μαθηματικά), Ανδρέας Τριαντόπουλος (Μαθηματικά), Νεκτάριος Φυτανίδης (Μαθηματικά & συντονιστής), Γωγώ Ξενογιαννοπούλου (Κοινωνιολογία & συντονίστρια), Χρήστος Αθανάσουλας (Αρχές Οικ. Θεωρίας & συντονιστής), Ιουλία Κόλλια (Ανατομία-Υγιεινή), Χρήστος Χριστόπουλος (Σχέδιο), Ελένη Παναγιωτακοπούλου (Αγγλικά), Αντώνης Πικέας (Γαλλικά), Διονύσης Κουμπάτης (Ηλεκτρονικά), Ιωάννα Δαμασκοπούλου (Φιλόλογος), Τάκης Δόξας (Φιλόλογος), Χρυσαυγή Καλαμπόκα (Φιλόλογος), Χαρά Κοτσώνη (Φιλόλογος), Ρεβέκα Κρεστενίτη (Φιλόλογος), Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου (Φιλόλογος), Φωτεινή Παπαδημητρίου (Φιλόλογος), Βασιλική Σεϊντή (Φιλόλογος), Κατερίνα (Νίνα) Τουμπέκη (Φιλόλογος), Γιώτα Τσαγκαρουσιάνου (Φιλόλογος), Ελένη Κακάμπουρα (Φιλόλογος), Μάκης Κόκκαλης (Γυμναστής), Χαρά Κουτσούνη (Γυμνάστρια), Γιάννης Παλαιολόγος (Γυμναστής), Μαρία Αγαλιώτη (Φιλόλογος και γραμματεία), Γιάννης Σαργέντης (Κοινωνικός Λειτουργός και γραμματεία).

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος