FOLLOW US: facebook twitter

Ο δεματοποιητής φεύγει, ο Βοτανικός Κήπος έρχεται – Το σχέδιο του δήμου Ήλιδας για τα Κονιδέικα

Ημερομηνία: 02-06-2021 | Συντάκτης:

Στην αποσυναρμολόγηση του δεματοποιητή στα Κονιδέικα προχωρά ο δήμος Ήλιδας, προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος και να αξιοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», μία από τις επιδιώξεις του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη είναι να δημιουργήσει έναν βοτανικό κήπο στην έκταση περίπου 35 στρεμμάτων, όπου είναι σήμερα εγκατεστημένος ο δεματοποιητής.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, εφόσον ο δεματοποιητής είναι πλέον ανενεργός, η προσφορότερη λύση είναι η αποσυναρμολόγησή του και η μεταφορά του σε άλλο χώρο.

«Στην περιοχή Κονιδέικα του Δήμου υπάρχει μονάδα εξοπλισμού δεματοποίησης αστικών στερεών απορριμμάτων, που ανήκει στον Δήμο Ήλιδας, η οποία πλέον δεν λειτουργεί Συγκεκριμένα, πρόκειται για διάταξη συμπίεσης – δεματοποίησης – περιτύλιξης με ειδική για τον σκοπό αυτό μεμβράνη, η οποία ευρίσκεται στην παλαιά Μονάδα Δεματοποίησης σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Ήλιδας στη θέση “Κονιδέικα”. Εφόσον ο παραπάνω εξοπλισμός δεν χρησιμοποιείται, ο δήμος προτίθεται να τον βγάλει σε δημοπρασία. Το μηνιαίο εκμίσθωμα θα είναι αυτό που θα διαμορφωθεί από τη διεξαγωγή της δημοπρασίας και θα κατακυρωθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας. Το ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς ορίζεται σε 10.000,00 € ετησίως, ήτοι 833,33 € μηνιαίως, πλέον ΦΠΑ. Ο Δήμος Ήλιδας έχει το δικαίωμα να απαιτήσει, το εκμίσθωμα να αποδοθεί σε αυτόν υπό την μορφή προμήθειας εξοπλισμού – αγαθών που θα κρίνει απαραίτητα ο Δήμος για την κάλυψη των αναγκών του. Η μονάδα παραμένει ανενεργή και ανεκμετάλλευτη. Πολύ σημαντικό επίσης, είναι και το κόστος αποσυναρμολόγησης της μονάδας, καθώς και η μεταφορά της σε άλλο σημείο» τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Λυμπέρης.

Front Yard Landscaping Ideas Pinterest - Decor Ideas

Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου καταψήφισε ως προς το να δοθεί το μηχάνημα και με τόσο χαμηλό μίσθωμα, διότι η αξία του είναι μεγάλη, και δεν μπορεί να φύγει από τον δήμο, και η Λαϊκή συσπείρωση ψήφισε λευκό λόγω του χαμηλού προτεινόμενου τιμήματος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντ. Πατρινός δήλωσε παρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος