FOLLOW US: facebook twitter

Ο δεκάλογος έργων και πρωτοβουλιών 1 χρόνου θητείας – Στο πάρκο Ξυστρή η πρώτη ετήσια λογοδοσία του Τ. Αντωνακόπουλου

Ημερομηνία: 15-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Ξεχωριστές οι αναφορές για την Πατρών-Πύργου και το hot spot στο Επιτάλιο

Με ξεχωριστές αναφορές στην Πατρών Πύργου και στη δομή  φιλοξενίας μεταναστών στο Επιτάλιο ξεκίνησε την ετήσια λογοδοσία του με την ολοκληρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής ειδικής εκδήλωσης στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Ξυστρή. Προβάλλοντας αρχικά σε διαφάνειες σειρά ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου για τα πεπραγμένα του στον έναν χρόνο δημαρχίας, ο κ.Αντωνακόπουλος έκανε ειδική μνεία στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του 16 μηνων βρέφους το περασμένο Σάββατο σε τροχαίο στη διασταύρωση των Λαστείκων. “Το μόνο που έχουμε είναι μια παρελκυστική διαβεβαίωση για τον πιο θανατηφόρο δρόμο της Ευρώπης ότι κάποτε θα φτιαχτεί” είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για το τελευταίο αθώο θύμα του δρόμου – καρμανιόλα!

Όσον αφορά το  hotspot στο Επιταλιο, αποκάλυψε ότι υφίσταται δικαστική δίωξη απο τον ιδιοκτήτη της έκτασης στην οποία ήταν προγραμματισμένη η εγκατάσταση της δομής. “Του χαλάσαμε τη δουλειά” τονισε και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη απετράπη χάρη στην άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής αλλά και στην ενεργοποίηση των πολιτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν εντονα.

Ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι μπορεί ημερολογιακά να έχουν ως δημοτική αρχή διοικήσει έναν χρόνο, ωστόσο ο πολιτικός χρόνος είναι μικρότερος καθώς  κυρίως λόγω κορονοϊού επί μήνες το διοικητικό σύστημα σε όλη τη χώρα δεν λειτουργούσε. Έτσι, ο κ. Αντωνακόπουλος προχωρώντας στον απολογισμό της έως τώρα θητείας του αναφέρθηκε στις τομές που έχουν επιτύχει μαζί με τους συνεργάτες του σε διάφορους τομείς, στα πεπραγμένα και στις πρωτοβουλίες που πήρε για τα σημαντικά έργα και ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Πύργου .

Αναφέρθηκε αρχικά στην λειτουργία των θεσμών και της Διαφάνειας και επικεντρώθηκε στην καθαριότητα και στα έργα:

Καθαριότητα

Σημαντικές τομές έγιναν και στην Καθαριότητα με την απομάκρυνση άμεσα μεγάλων όγκων συσσωρευμένων απορριμμάτων, την επισκευή και συντήρηση  10 απορριματοφόρων και πολλών μηχανημάτων του δήμου και την δρομολόγηση για την αγορά ενός καινούργιου απορριματοφόρου.  Δημοπράτηση 257 νέων κάδων απορριμμάτων, μεταφορά αμαξοστασίου καθαριότητας από το παλιό νοσοκομείο, καθαρισμός των παραλιών του δήμου μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και συνεργασία με το γραφείο εθελοντισμού για για δράσεις καθαρισμού σε πλατείες , οικισμούς κλπ.

Έργα και Αγροτική Οδοποιία

Στον τομέα των έργων επιγραμματικά ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στα εξής:

-Ολοκληρώσαμε σε χρόνο ρεκόρ τη μελέτη για μικρά τεχνικά και αντιπλημμυρικά έργα στις περισσότερες κοινότητες του δήμου προϋπολογισμού 1,4 εκ. €

-Μελέτη για έργαοδοποιίας και τεχνικά έργα προϋπολογισμού 1,3 εκ €

-Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

-Ολοκληρώθηκε η μελέτη και προχωράμε σε δημοπράτηση του έργου (συμπληρωματικέςεργασίες σε συνδετήριεςοδούς Πύργου-Κυπαρισσίας)

-Ένταξη στην ΟΧΕ της οδού Καταραχίου προϋπολογισμού 2,8 εκ€

-Επαναδημοπρατήσαμε το αθλητικό κέντρο της Αγ.Βαρβάρας που είχε μείνει στα συρτάρια

-Προχωράει το έργο δρόμου Πύργος- Καράτουλα –Ώλενα

Θα προχωρήσουμε στην ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου

-Δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης της πλατείας Σάκη Καράγιωργα

-Ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη και τωνπαράπλευρωνοδών εντός  Οκτωβρίου

-Δημοπρατούμε την πεζογέφυρα στη Σκαφιδιά με προϋπολογισμό 330.00 €

Σε οτι αφορά την αγροτική οδοποιία ολοκληρώσαμε την μεταβίβαση από το πρόγραμμα Φιλόδημος στο Αντώνης Τρίτσης του έργου βελτίωση αγροτικού δικτύου, ενώ βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την άναθεση έργου αποκατάστασης δρόμου σύνδεσης λατομείου –Ε.Ο. Πύργου-Οινόης.

Σε ότι αφορά την Κοινωνική Πολιτική του δήμου, ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τη διανομή κατά την περίοδο των εορτών οικονομικής βοήθειας 30,000 € προσφορά του Σεβαστού Μητροπολίτη μας σε άτομα ευπαθών ομάδων με διατακτικές επιταγές για την αγορά τροφίμων αξίας 50€ η κάθε μια, στην περίοδο της καραντίνας όπου ο δήμος Πύργου στήριξε και εξυπηρέτησε πολιτες που ανηκουν σε ευπαθείς ομάδες,  στην δημιουργία ράμπες και θέσεως ΑΜΕΑ, στους εμβολιασμούς παιδιών ρομά, στην υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ κλπ.

Πολιτισμός- Αθλητισμός

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του Πολιτισμού όπου αναφέρθηκε στις Χριστουγεννιατικες εκδηλώσεις και στο πρώτο Καρναβάλι του Πύργου μετά από χρόνια, στις δεκάδες διοργανώσεις και συναυλίες και δρώμενα στον Απόλλωνα, στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου που έγιναν επίσης για πρώτη φορά και κάτω από αντίξοες συνθήκες και στο μεγάλο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με μετονομασία της πλατείας Νικάκη σε πλατεία που φέρει το όνομα του και βεβαίως έπονται πολλά ακόμα.

Σε ότι αφορά τον Αθλητισμό ανέφερε μεταξύ άλλων την μελέτη του Κολυμβητηρίου Πύργου 600.000 ευρώ για την ολοκληρωση των έργων, στην αποκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου, στη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων σε δημοτικές ενότητες καθώς και στην εξασφάλιση μετά από χρόνια των προγραμμάτων άθλησης για όλους του μαζικού αθλητισμού της Γ.Γ.Α.

Ύδρευση –  Κατάκολο- Παιδεία

Παράλληλα ο δήμαρχος μιλώντας για το θέμα της ύδρευσης, τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή κατάργησε το τέλος Ερυμάνθου, προχωρά ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης ενώ προβλέπεται η προμήθεια αντικατάστασης 5.000 υδρομετρητών, έγινε καθαρισμός υδροδεξαμενών στις Τ.Κ και υπεβλήθη αίτημα χρηματοδότησης στο νέο ΕΣΠΑ της περιφέρειας για την επέκταση του εκσυγχρονισμού σε μεγάλες κοινότητες του Δήμου Πύργου. Σε οτι αφορά το Κατάκολο τονισε ότι σύντομα αρχίζουν τα έργα της χερσαίας ζώνης, ενώ ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες για την λειτουργικότητα του λιμανιού. Σε ότι αφορά την Παιδεία ο κ. Αντωνακόπουλος εστίασε στην παράδοση του γυμνασίου- λυκείου Καράτουλα μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, όπου χθες έγινε και ο αγιασμός στο νέο κτίριο.

Μεγάλα αναπτυξιακά έργα που διεκδικεί ο δήμος

Καταλήγοντας ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που διεκδικεί ο δήμος εστιάζοντας σε τρία από αυτά τονίζονας:

1.Δρόμος Πάτρα Πύργου

Από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε δυναμικά την υλοποίηση του έργου Πύργου –Πατρών .θα συνεχίσουμε με δυναμικές ενέργειες να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση

2.Νοσοκομείο Πύργου

Διεκδικούμε και απαιτούμε την πρόσληψημόνιμωνιατρών στο νοσοκομείο του Πύργου

3.Δρομολόγηση λύσης για το Ποτόκι

Στην εκδηλωση, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρευρέθηκαν  από την Ι. Μητρόπολη Ηλείας ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος Μπαχός και ο π/ Ηλίας Παπαγγελής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων  και αρκετός κόσμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος