FOLLOW US: facebook twitter

Ο μπασκετικός χάρτης τη νέα σεζόν

Ημερομηνία: 21-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σήμερα η οριστική απόφαση από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.

Ο μπασκετικός χάρτης αλλάζει για την επόμενη σεζόν, μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. αναμένεται να επικυρωθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής.

Σύμφωνα με αυτές, η Α2 Εθνική θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, όπως έχουν ζητήσει οι ομάδες, αλλά αυτός θα έχει δύο ομάδες περισσότερες, 18 τον αριθμό. Δηλαδή, από τις 16 ομάδες που ήταν φέτος, ο Χ. Τρικούπης κι άλλη μια ομάδα (δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποια) θα πάρουν την άνοδο για τη Basket League και θα προβιβαστούν από τη Β΄ Εθνική τέσσερις ομάδες, δύο από τον όμιλο του Νότου και δύο από αυτόν του Βορρά.

Η Β΄ Εθνική θα γίνει με 3 ομίλους, από δύο που ήταν μέχρι φέτος, καθώς θα συγκροτηθεί και όμιλος Κεντρικής Ελλάδας, πέρα από Βορρά και Νότου. Οι 3 όμιλοι της Β΄ Εθνικής θα έχουν 14 ομάδες έκαστος.

Τέλος, για τη Γ΄ Εθνική υπάρχουν δύο προτάσεις. Η μία κάνει λόγο για 6 ομίλους (3 Βορρά και 3 Νότου) με 12 ομάδες ο καθένας και η άλλη για 5 ομίλους με 14 ομάδες ο καθένας. Πιθανότερη φαντάζει η πρώτη λύση.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί το σενάριο με τους 6 ομίλους των 12 ομάδων, τότε ο όμιλος με τον Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες 5 ομάδες της ΕΣΚΑΗ, Ακράτα, Παναχαϊκή, Γλαύκο, Αχαγιά ’82 και Αίολο Αγυιάς, συν 6 ομάδες, που αναμένεται να είναι οι εξής: Ερμιόνη, Λέχαιο, Καλαμάτα, ΣΔΥ Τρίπολης, Άγιοι Θεόδωροι και Δίων Κυπαρισσίας, σύμφωνα με πηγές του westbasket.gr..

Όπως και να ’χει, σήμερα θα αποφασιστεί το πώς θα είναι επακριβώς ο μπασκετικός χάρτης της νέας σεζόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια προσωρινή λύση, με ορίζοντα διετίας και από κει και πέρα αναμένεται να λάβει χώρα νέα αναδιάρθρωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος