FOLLOW US: facebook twitter

Ο «Αστρίτης» έγινε… Γάλλος!: Στα γαλλικά εκδόθηκε το βραβευμένο βιβλίο του Ηλείου λογοτέχνη Δημ. Κανελλόπουλου

Ημερομηνία: 18-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ορεινή Ηλεία μέσα από τη μοναδική γραφή του Ηλείου λογοτέχνη Δημήτρη Κανελλόπουλου έχουν πλέον οι αναγνώστες της Γαλλίας, καθώς το βιβλίο εξέδωσε το 2019 με τίτλο «Ο θάνατος του Αστρίτη και άλλες ιστορίες» από τις εκδόσεις Κίχλη, μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα γαλλικά από τον εκδοτικό οίκο Lemieldesanges.

«Ο θάνατος του Αστρίτη», η πρώτη πεζογραφική απόπειρα του Δημήτρη Κανελλόπουλου καθότι μέχρι πρότινος τον είχε κερδίσει η ποίηση, είναι συλλογή διηγημάτων που γεωγραφικά εκτυλίσσονται σε μια περιοχή που καταλαμβάνει το τρίγωνο Νεμούτα Ηλείας-Νιχώρι-Χώρα Γορτυνίας. Όποιος κατάγεται από την περιοχή και διαβάσει έστω και μία ιστορία του βιβλίου, θα αναγνωρίσει αμέσως την ντοπιολαλιά και θα νιώσει ότι βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον.

Η ξενόγλωσση έκδοση ενός βιβλίου λογοτεχνίας, μέσα από το οποίο η Ηλεία ταξιδεύει πέρα από τα ελληνικά σύνορα, αναμφίβολα συνιστά ευχάριστη είδηση, για αυτό και η Πρωινή ζήτησε από τον Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος μας έχει τιμήσει με τη δημοσίευση διηγημάτων του, να μας περιγράψει τα συναισθήματά του για την έκδοση του «Αστρίτη» στα γαλλικά.

«Αρχικά θα ήθελα να σας πω ότι το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στα αλβανικά και αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις να μεταφραστεί και στα ρουμανικά. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιατί η έκδοσή του και στα γαλλικά από εκδοτικό οίκο που έχει μεταφράσει πολλούς Έλληνες συγγραφείς, συνιστά αναγνώριση της προσπάθειάς μου. Και είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου, αφού προβάλλεται έμμεσα ο τόπος μου, η Νεμούτα, και ευρύτερα η Ηλεία. Με ικανοποιεί τα μέγιστα που το πρώτο μου βιβλίο, με διηγήματα που εκτυλίσσονται στο τρίγωνο Νεμούτα-Νιχώρι-Χώρα, θα γίνουν γνωστά και στο αναγνωστικό κοινό της Γαλλίας», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι στο βιβλίο απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας 2019 για τις εκδόσεις του 2018 (εξ ημισείας με τη Δήμητρα Κολλιάκου).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος