FOLLOW US: facebook twitter

Ο Αριστοτέλης Αναστόπουλος βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ημερομηνία: 26-02-2019 | Συντάκτης:
Είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας στην Τεχεράνη ως μαθητής του 4ου ΓΕΛ Πύργου

Ένα Πυργιωτόπουλο που σήμερα είναι φοιτητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τον Αριστοτέλη Αναστόπουλο, γιο του Δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Ανάστου Αναστόπουλου, βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή, για το χάλκινο μετάλλιο που έφερε στη χώρα μας, συμμετέχοντας στην 29η Ολυμπιάδα Βιολογίας που είχε γίνει πέρυσι στην Τεχεράνη. Ο Αριστοτέλης, υπήρξε αριστούχος μαθητής του 4ου ΓΕΛ Πύργου και τον περσινό Ιούλιο, όντας μαθητής της Γ΄Λυκείου,  μετά από επαναλαμβανόμενες διακρίσεις στη Βιολογία πήρε το εισιτήριο για την συμμετοχή του στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη του Ιράν και στην οποία μάλιστα βραβεύτηκαν και οι 4 έλληνες μαθητές της ελληνικής αποστολής!  Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε με 3 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Αριστοτέλης Αναστόπουλος (4ο ΓΕΛ Πύργου), η Πετρούλα Λεβεντάκη (ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού) και η Βικτώρια Ζάρρου (ΓΕΛ Ξυλοκάστρου) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε ο Αχιλλέας Ελευθεράκης (ΓΕΛ Δροσιάς Χαλκίδας).

Τα παιδιά αυτά, βραβεύτηκαν λοιπόν την περασμένη Κυριακή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως και άλλοι μαθητές που διακρίθηκαν σε αντίστοιχες Ολυμπιάδες Χημείας, Μαθηματικών Ρομποτικής Πληροφορικής και Φυσικής.

Κατά την διάρκεια της σεμνής αυτής τελετής ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στους διακριθέντες μαθητές των μαθητικών Ολυμπιάδων Ομάδων υπογράμμισε ότι «η αριστεία, όχι μόνον δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας, αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί».

«Σας παρέχω, ως έχω στοιχειώδες χρέος, την διαβεβαίωση ότι είμαστε υπερήφανοι για σας, και μάλιστα τόσο για τις επιδόσεις σας όσο και, κυρίως, για το παράδειγμα το οποίο εμπνέετε στη Νέα Γενιά.

Η πρόσκληση όλων εκείνων που μετείχαν στις Εθνικές Μαθητικές Ολυμπιακές Ομάδες οφείλεται στο ότι με τον τρόπο αυτό αναδεικνύουμε πώς μέσ’ από την επιλογή τους απέδειξαν την ίδια την αξία τους. Και αυτή την αξία οφείλουμε και να την αναγνωρίσουμε και να την τιμήσουμε. Διότι ακριβώς αυτή είναι η έννοια της Αριστείας».

Τον Αριστοτέλη Αναστόπουλο συνόδευαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι γονείς του, ιδιαίτερα συγκινημένοι και υπερήφανοι για την επιτυχία του γιού τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος