FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας και η εποχή του»

Ημερομηνία: 31-08-2022 | Συντάκτης:

Σε τροχιά υλοποίησης από τον  Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών το κορυφαίο πενταήμερο Διεθνές Συνέδριο στα Λεχαινά για τον μεγάλο Λεχαινίτη συγγραφέα

  • Άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομικη συμβολή των απλών πολιτών που επιθυμούν να στηρίξουν αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Σε τροχιά προετοιμασίας για την υλοποίηση του, βρίσκεται το Διεθνές Συνέδριο στα Λεχαινά με θέμα  « Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας και η εποχή του», καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Λεχαινίτη συγγραφέα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών που για πρώτη φορά είχε κάνει γνωστό τον Μάιο του 2021 την πρόθεσή του για την διοργάνωσή του.

Έτσι το Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στον Ανδρέα Καρκαβίτσα θα πραγματοποιηθεί τελικώς από στο διάστημα 2-6 Νοεμβρίου του 2022 με την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών σε συνεργασία με την  Δημοτική Βιβλιοθήκη και υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.  Σήμερα, δέκα πέντε μήνες αργότερα μετά την πρώτη ανακοίνωση  και έχοντας συναντήσει μια εξαιρετική ανταπόκριση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, οι διοργανωτές βαδίζουν    πλέον στην τελική αλλά και καθοριστική συνάμα, ευθεία. 

Ωστόσο για την υλοποίηση του κορυφαίου αυτού συνεδρίου για τα πολιτιστικά και πνευματικά  πράγματα της Ηλείας, απαιτούνται σημαντικά κονδύλια,  γι αυτό και ο Όμιλος Φίλων Δημοτική Βιβλιοθήκης Λεχαινών πέρα από τους θεσμούς, ζητά και την οικονομική στήριξη της κοινωνίας και έχει ανοίξει ένα τραπεζικό λογαριασμό όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει εφόσν επιθυμεί,  ένα ποσόν συμβάλλοντας στην υλοποίηση του.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ του Ομίλου “ Στο διάστημα που πέρασε οι προσπάθειές μας  υπήρξαν συνεχείς και επίμονες και αποσκοπούσαν στην όσο το δυνατόν αρτιότερη προετοιμασία για την διεξαγωγή ενός πραγματικά επιτυχημένου συνεδρίου.

 Κινηθήκαμε λοιπόν σε δύο κατευθύνσεις:

Αφ’ ενός στο Συνέδριο αυτό καθ’ αυτό  ( στοχευμένη  γνωστοποίησή του για την εξασφάλιση συμμετοχής, συγκρότηση καταλόγου ομιλητών, επεξεργασία και κατάρτιση του προγράμματος του).

Αφ’ ετέρου στην εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων χωρίς τους οποίους το Συνέδριο είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

Στην προσπάθειά μας αυτή ανταποκρίθηκαν τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τους ευχαριστούμε θερμά. Όμως , επειδή οι ανάγκες είναι πολλές απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και ζητούμε την οικονομική σας στήριξη με όποιο ποσό, μικρό ή μεγάλο η κάθε μια και ο καθένας από εσάς  συμπολίτισσες και συμπολίτες, θα μπορούσε να διαθέσει.

Κοινός μας στόχος το επικείμενο Συνέδριο να γίνει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα ολόκληρης της Ηλείας και όχι μόνο. Ένα συνέδριο αντάξιο του μεγάλου δημιουργού και της γενέτειράς του.

Τα χρήματα μπορείτε να τα καταθέτετε στον παρακάτω αριθμό λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας

GR 3301102550000025500512170.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος