FOLLOW US: facebook twitter

Ο Γ. Αγριδιώτης μιλάει στην «Πρωινή» για την καταστροφή στο Lalas Village: «Κάηκε μια επένδυση οκταετίας σε λίγα λεπτά»

Ημερομηνία: 18-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Πλησιάζει αθροιστικά τις 500.000€ η ζημιά από την πυρκαγιά

Χτισμένο σε υψόμετρο 620 μέτρων στην είσοδο του Λάλα, μέσα σε ειδυλλιακό περιβάλλον -μέχρι να καεί- και με πανοραμική θέα έως τη Ζάκυνθο, το Lalas Village είχε εξελιχθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια σε μια επιτυχημένη και δημοφιλή οικογενειακή επιχείρηση καταλυμάτων φιλοξενίας, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διαμονής. Από το 2013 ο Γιώργος Αγριδιώτης, ο οποίος επένδυσε  μαζί με την οικογένειά του κόπο και χρήμα για να προσελκύσει επισκέπτες που ήθελαν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του ορεινού τοπίου και τους καταρράκτες της Νεμούτας, είδε τους κόπους του να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά από τις φλόγες που «κατάπιναν» τα δέντρα εν ριπή οφθαλμού, προλαβαίνοντας οριακά να σώσει τη ζωή του.

«Γύρω στις 4:30μ.μ. ενώθηκαν οι δύο πυρκαγιές, η μία από τη Βύλιζα και η άλλη από το Χελιδόνι, έσμιξαν και δημιούργησαν τεράστιες φλόγες. Ήμουν με τον αδελφό μου και τον πατέρα μου. Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα και φύγαμε αμέσως, αλλιώς θα καιγόμασταν. Η δύναμη του αέρα σκέπασε όλη τη μονάδα και πέρασε σε δευτερόλεπτα, ούτε το 2007 δεν ήταν τόσο σφοδρή και δυνατή.  Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα για να τη σβήσουμε, ήταν πολύ επικίνδυνο, για αυτό και τρέξαμε να γλιτώσουμε», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Αγριδιώτης περιγράφοντας το πώς βίωσε τις στιγμές της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά, χωρίς κανείς να εγγυάται γρήγορη προοπτική ανάκαμψης, διότι έχει χαθεί πλέον το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, το φυσικό τοπίο με το απέραντο πράσινο. Σε συνδυασμό με τη φετινή απώλεια εσόδων, που προμηνυόταν ικανοποιητική, γίνεται αντιληπτό το «βουνό» προβλημάτων που έχει μπροστά του ο κ. Αγριδιώτης για να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Έχει καεί μπροστά ο υπαίθριος χώρος, το καφέ-μπαρ, η πισίνα, τα καθίσματα, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις ξενώνες έχουν πάθει ζημιά από τη φωτιά που ανέβηκε από το δάσος. Είναι πιθανό να υπερβεί τις 250.000 ευρώ το κόστος και είναι δύσκολο να ξαναλειτουργήσουμε πριν από το επόμενο Πάσχα, οπότε χάνουμε και τη φετινή σεζόν, η οποία πήγαινε αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι η ζημιά αθροιστικά πλησιάζει τις 500.000 ευρώ», τόνισε σημειώνοντας ότι χάθηκε ένα δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που προδιαγραφόταν κερδοφόρο.

«Είχαμε αρκετό κόσμο και κρατήσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Πήγαινε καλά το καλοκαίρι. Την ημέρα της φωτιάς είχαμε κόσμο, που αναγκαστικά έφυγε. Τώρα έχουμε ξεκινήσει να αποζημιώνουμε όσους είχαν δώσει προκαταβολές. Χάσαμε δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσια για το επόμενο δίμηνο, και Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Για φέτος είναι δεδομένο ότι δεν ξανανοίγουμε. Στόχος μας πλέον είναι να προλάβουμε να επαναλειτουργήσουμε το επόμενο Πάσχα, οπότε χάνουμε και τη χειμερινή τουριστική περίοδο. Όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον από τον κόσμο, διότι πολλοί έρχονταν για να απολαύσουν το δάσος, το πράσινο, τον φυσικό πλούτο της περιοχής και το συνδύαζαν με τους καταρράκτες της Νεμούτας. Και να το ξαναφτιάξουμε γρήγορα, δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε το ίδιο κέρδος με τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει μαυρίλα», τόνισε και εξέφρασε την προσδοκία να στηριχτεί επαρκώς από το κράτος, για να καλύψει τα έξοδά του και τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει.


Σχόλιο για "Ο Γ. Αγριδιώτης μιλάει στην «Πρωινή» για την καταστροφή στο Lalas Village: «Κάηκε μια επένδυση οκταετίας σε λίγα λεπτά»"

  1. Ο/Η PANAGIOTA λέει:

    Ανυπομονούμε να έρθουμε πάλι του χρόνου, στο αγαπημένο μας lalas village….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος