FOLLOW US: facebook twitter

Ο 57χρονος Γιώργος Κονίδης έπαθε έμφραγμα προσπαθώντας μαζί με συγχωριανούς του στην Καλλιθέα να σώσουν το χωριό τους

Ημερομηνία: 16-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
fwtia

Ένα τραγικό γεγονός, ο θάνατος του 57χρονου κατοίκου της Καλλιθέας Γιώργου Κονίδη που έπαθε έμφραγμα την ώρα της φωτιάς στην προσπάθεια του να βοηθήσει στην κατάσβεση και άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Κρέστενας, σημάδεψε την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην επαρχία Ολυμπίας. Η φωτιά απείλησε το χωριό της Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας= Κρεστένων, καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών αλλά χάρις στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής- επίγειας και εναέριας-  και την συνδρομή των κατοίκων απέφυγαν τα χειρότερα. Ωστόσο μπορεί οι κάτοικοι της Καλλιθέας να γλίτωσαν το χωριό τους και το βιος τους από τις φλόγες, αλλά η θλίψη είναι μεγάλη για τον θάνατο ενός δικού τους ανθρώπου, οικογενειάρχη και πατέρα δύο παιδιών, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να συνδράμει στην κατάσβεση όπως τόσοι άλλοι συγχωριανοί τους. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, αλλά ήταν ήδη αργά για τον άτυχο άνδρα.

Όσον αφορά την πυρκαγιά, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 60 πυροσβέστες και 20 οχήματα , 1 ελικόπτερο Ericksonκαι  και 2 Canadair επιχείρησαν στην περιοχή, , κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το χωριό και να οριοθετήσουν τη φωτιά που άρχισε να φτάνει στις μάντρες και τις αυλές των σπιτιών, λίγα μόλις μέτρα από την «ανάσα» των κατοίκων. Η φωτιά της Καλλιθέας που τέθηκε υπό έλεγχο μετά από ώρες, έκαψε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν έκαναν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Στο μέτωπο της φωτιάς, τον έλεγχο είχε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Υποστράτηγος Αχιλλέας Τζουβάρας που τόνισε ότι η πυρκαγιά έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια και αντιμετωπίστηκε άμεσα και από τους πρώτους πυροσβέστες και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αλλά και με την βοήθεια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων  που είχε συνδράμει με 4 υδροφόρες. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος