FOLLOW US: facebook twitter

Ο 15χρονος Πυργιώτης μαθητής Κώστας Γαλανόπουλος έκανε υπερήφανη την Ηλεία!

Ημερομηνία: 05-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Κορυφαία διάκριση στην 25η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων-  Κατέκτησε ένα  Χάλκινο μετάλλιο,  2ος σε κατάταξη μεταξύ των μελών της ελληνικής ομάδας μαθητών
-Μαθηματικά μυαλά τιμούν την Ελλάδα σε διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Μια κορυφαία  διάκριση στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που του χάρισε το Χάλκινο Μετάλλιο και μια δεύτερη θέση στην κατάταξη της εξαμελούς ελληνικής ομάδας στην οποία συμμετείχε, πέτυχε ο  15χρονος Ηλείος μαθητής Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος από το  2ο Γυμνάσιο  Πύργου! Ένα σημαντικό βραβείο που κάνει υπερήφανους όλους τους Ηλείους και όχι μόνο τον ίδιο, το σχολείο του και την οικογένειά του, καθώς τα μαθηματικά μυαλά σαν τον Κωσταντίνο συνεχίζουν να τιμούν την Ελλάδα σε διεθνείς Μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Ο 15χρονος Κωνσταντίνος ήταν ο μοναδικός μαθητής,  εκπρόσωπος όχι μόνο της Ηλείας, αλλά όλης της Νοτιοδυτικής Ελλάδας που στελέχωσε  την  χρυσή εξάδα της Ελληνικής ομάδας στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, μετά την αρχική του επιτυχία στον μαθηματικό διαγωνισμό ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ που του εξασφάλισε και το εισιτήριο για τον επόμενο διεθνή πλέον Μαθηματικό διαγωνισμό της Βαλκανικής Ολυμπιάδας. Πρόκειται λοιπόν για ένα εξαιρετικό ταλέντο στα μαθηματικά που πέρασε με επιτυχία όλα τα προηγούμενα στάδια, έχοντας μάλιστα να ανταγωνιστεί συμμαθητές του από μεγάλες ακόμα και πρότυπες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές σχολικές μονάδες!

Η 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, πραγματοποιήθηκε από τις  29 Ιουνίου μέχρι  της 3 Ιουλίου 2021 η διαδικτυακά από την Μολδαβία με έδρα το Κιζινάου στην οποία συμμετείχε εξαμελής  ελληνική ομάδα μαθητών μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πυργιώτης μαθητής Κώστας Γαλανόπουλος.

Οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν ένα Αργυρό και τέσσερα Χάλκινα Μετάλλια. Συγκεκριμένα:

Πετράκης Διονύσιος Γυμνάσιο Κανήθου Ευβοίας Αργυρό Μετάλλιο
Γαλαμάτης Γιάννης Π. Σ. Παν/μίου Θεσσαλονίκης Χάλκινο Μετάλλιο
Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος 2ο Γυμνάσιο Πύργου Χάλκινο Μετάλλιο
Εξάρχου Στάθης 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής Χάλκινο Μετάλλιο
Ζαρογουλίδης Μάριος Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Χάλκινο Μετάλλιο

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο διδάκτωρ μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος, υπαρχηγός ο μαθηματικός Ευάγγελος Ζώτος και παρατηρητής ο διδάκτωρ μαθηματικός κ. Αχιλλέας Συνεφακόπουλος.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία  που εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις επιτυχίες της ελληνικής ομάδας, τονίζει ότι προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο του στόχου της, που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Κ. Γαλανόπουλος « Είμαι υπερήφανος! »

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος μετά την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, και την δική του προσωπική επιτυχία καθώς συγκέντρωσε 14 πόντους και αναδείχθηκε 2ος από την Ελληνική ομάδα σε επίπεδο απόδοσης και βαθμολογίας, δεν έκρυψε τη χαρά του και βεβαίως ευχήθηκε αυτή η συμμετοχή και η νίκη να μην είναι η τελευταία, αλλά η απαρχή για νέων  διακρίσεων στο μέλλον.

«Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια όλης της ομάδας, καθώς πέντε από μας καταφέραμε να πάρουμε μετάλλιο, αλλά  είμαι υπερήφανος και για την προσωπική μου απόδοση. Παρά τις χαμηλές προσδοκίες που είχα αρχικά λόγω της πρόχειρης και ανεπίσημης προετοιμασίας μου, η τελική μου απόδοση αποδείχθηκε άξια μεταλλίου και μεταξύ των δύο καλύτερων ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής ομάδας, το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα. Αυτή ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε διαγωνισμό με τέτοια εμβέλεια ως τώρα και σίγουρα δε θέλω να είναι η τελευταία.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος