FOLLOW US: facebook twitter

O κόκορας Κοροιβάρας η μασκότ του Κοροίβου

Ημερομηνία: 24-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Εμπνευστής ο Ζαφειρόπουλος, που μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας για την ιδέα του Κοροιβάρα

Ο Κόροιβος απέκτησε μασκότ, έναν πολύχρωμο κόκορα, με το νούμερο «82» στη φανέλα, που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Ο «Κοροιβάρας» εμφανίστηκε στο κλειστό της Ήλιδας το Σάββατο, στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό H Hotels κι έφερε γούρι  συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με μία πολύ σπουδαία νίκη στη STOIXIMAN.GR Basket League 2017-18.

Εμπνευστής της… γέννησης του «Κοροιβάρα» είναι ο επικεφαλής του τμήματος Marketing της ΚΑΕ Κόροιβος, Σπύρος Ζαφειρόπουλος. Ο Σπύρος τον έζησε από την ώρα που… βγήκε από το αυγό, ξέρει την ιστορία του, το νόημα της επιλογής του ως μασκότ και την ανέλυσε στο www.koroivosbc.gr.

Ιδού τι αναφέρει ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος για τη μασκότ του Κοροίβου:

«Η ιδέα της ύπαρξης μασκότ για τον Κόροιβο και ειδικότερα για την ομάδα μπάσκετ ήταν κάτι που ήταν στο μυαλό μου από την αρχή, που ανέλαβα καθήκοντα Επικεφαλής Τμήματος Marketing της ΚΑΕ Κόροιβος γεγονός που είχε διατυπωθεί στη διοίκηση ως στόχος εξ αρχής. Μετά από έρευνα που κράτησε αρκετό καιρό γύρω από το θέμα μασκότ αθλητικών ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό απέκτησα μια καλή αίσθηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια μασκότ, ώστε να είναι πετυχημένη και να γίνει αποδεκτή από το φίλαθλο κοινό της ομάδας.

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν διάφοροι συμβολισμοί, που θα διευκολύνουν την κατανόηση της επιλογής του συγκεκριμένου χαρακτήρα ως μασκότ της ομάδας, ενώ για τα παιδιά είναι πιο σημαντικό η μασκότ να αποτελεί μια προσιτή και φιλική παρουσία, για να θέλουν να την αγκαλιάσουν, να παίξουν και να φωτογραφηθούν μαζί της. Με βάση αυτόν το συλλογισμό επιλέχτηκε η φιγούρα του κόκορα ως ο χαρακτήρας που θα αποτελέσει τη μασκότ της ομάδας.

Ο κόκορας αποτελεί είναι ένα πολύ οικείο οικόσιτο πτηνό για τους κατοίκους της Ηλείας, αφού οι περισσότεροι έχουν στην αυλή ή το κτήμα τους ένα ή περισσότερα κοκόρια και συνήθως είναι περήφανοι για έναν κόκορα που είναι ο αρχηγός στο κοτέτσι!

Σε επίπεδο συμβολισμών, ο κόκορας απεικονίζει το μέγεθος αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η ομάδα μπάσκετ του Κοροίβου. Ο κόκορας είναι ένα μεσαίου μεγέθους πτηνό που χαρακτηρίζεται από την περηφάνια του (καμαρωτό περπάτημα), τα ωραία χρώματα, τις ηγετικές τάσεις του στον οικείο χώρο του (αυλή, κοτέτσι), την ικανότητα να ξυπνά τους πάντες όταν χαράζει ο ήλιος και να δίνει το έναυσμα για μια καινούργια μέρα και τέλος από τη μαχητικότητά του όπου μπορεί να αντιμετωπίσει μεγαλύτερα από αυτόν πτηνά ή ζώα με στόχο να υπερασπίσει τόσο τον εαυτό του όσο και τον χώρο «ευθύνης» του. Έτσι και ο Κόροιβος, μια ομάδα μπάσκετ μικρομεσαίου μεγέθους εκπροσωπεί με περηφάνια μια ολόκληρη περιοχή και αγωνίζεται με μεγαλύτερες ομάδες με όλες του τις δυνάμεις της, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Η επιλογή ως όνομα του χαρακτήρα κόκορα ως «ΚΟΡΟΙΒΑΡΑΣ» συνδέεται με το πασίγνωστο σύνθημα των φιλάθλων της ομάδας «ΚΟΡΟΙΒΑΡΑ ΟΛΕ», που ακούγεται σε κάθε αγώνα. Το νούμερο που θα υπάρχει στην εμφάνιση της μασκότ είναι το «82» από το 1982 που είναι και το έτος ίδρυσης του αθλητικού συλλόγου ΑΣΑ Κόροιβος.

Εύχομαι ο Κοροιβάρας να αγαπηθεί από τους αθλητές της ομάδας και το φίλαθλο κοινό, μικρούς και μεγάλους και να αποτελέσει πηγή ενθουσιασμού και διασκέδασης για την εξέδρα στους αγώνες εντός έδρας της ομάδας. Προσεχώς θα μας διηγηθεί την ιστορία του και μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για το μέλλον».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος