FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Nursen Çetin Köreken: «Το φεστιβάλ είναι ένας τρόπος να «αγγίξουμε» τα παιδιά μέσα από τις ταινίες μας»

Ημερομηνία: 05-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Συνέντευξη στους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας: Ρένο Άγκο, Μαρία- Βασιλική Γκέλη & Δημήτρη Καμπούρη

Ποια ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης σας;

 Το αντικείμενό μας ήταν οι ταινίες μυθοπλασίας μέχρι την ημέρα που διαβάσαμε για τον Muhammed στην εφημερίδα. Μας κέντρισε το ενδιαφέρον η ιστορία του και μας έκανε να ψάξουμε και τελικά να βρούμε και να γνωρίσουμε τον Muhammed και την οικογένειά του. Αυτό ήταν. Αμέσως πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε ένα ντοκιμαντέρ για τον Muhammed.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στα γυρίσματα σας;

Από την πρώτη στιγμή που συναντήσαμε τον Muhammed καταλάβαμε πως είναι ένα πολύ γενναίο και πραγματικά πανέξυπνο παιδί παρά τις πολλές δυσκολίες στη ζωή του λόγω των αναπηριών του. Μία μεγάλη δυσκολία ήταν πως χρειάστηκε να μάθουμε την νοηματική γλώσσα έτσι ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί του, αφού ο Muhammed πέρα από παραπληγικός είναι και κωφός. Επίσης, όταν έχεις να φτιάξεις μια ταινία βασισμένη στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου χωρίς σενάριο είναι μια πρόκληση καθώς σε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να προκύψει μια απρόσμενη δυσκολία.

Ποια ήταν η αντίδραση του Ali όταν είδε την ταινία για πρώτη φορά;

Ο Muhammed ήταν πολύ χαρούμενος για την ταινία του όμως θα πρέπει να επισημάνω πως δεν έχει δει ακόμα την ταινία. Περιμένουμε να τελειώσουμε με το φεστιβάλ για να γυρίσουμε πίσω ώστε να την δούμε για πρώτη φορά μαζί με τον Muhammed για την οικογένειά του.

Ποια είναι η γνώμη σας για το 22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους;

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο σύζυγός μου και εγώ συμμετέχουμε στο υπέροχο Φεστιβάλ σας καθώς είχαμε ξαναέρθει πριν από 3 χρόνια με μια άλλη ταινία μας. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για εμάς αλλά και για τα παιδιά καθώς είναι ένας τρόπος να τα “αγγίξουμε” μέσα από τις ταινίες που δημιουργούμε. Για τον λόγο αυτό είστε πολύ τυχεροί που ζείτε σε αυτή την περιοχή και έχετε το Φεστιβάλ αφού σας δίνετε η ευκαιρία να παρακολουθείτε όλες αυτές τις δημιουργίες αλλά και να συμμετέχετε είτε με δικές σας ταινίες είτε στα τόσα εργαστήρια που διοργανώνει το Φεστιβάλ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος