FOLLOW US: facebook twitter

Ντόπιοι σπόροι: για υγιεινό τρόπο ζωής και σεβασμό στο περιβάλλον

Ημερομηνία: 03-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Εκδήλωση την Κυριακή στο Στρέφι από την Κοινότητα και την Ομάδα Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων

Εκδήλωση με θέμα «Ντόπιοι σπόροι: για υγιεινό τρόπο ζωής και σεβασμό στο περιβάλλον» πραγματοποιεί την Κυριακή το πρωί 10 με 1 το μεσημέρι, η Κοινότητα Στρεφίου και η Ομάδα  Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων «Η Αυλή των Κηπουρών» στο Δημοτικό Σχολείο Στρεφίου.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων ενώ όσοι το επιθυμούν θα λάβουν δωρεάν και με ντόπιους σπόρους, ώστε όπως σημειώνουν οι διοργανωτές να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των παραδοσιακών γεύσεων και αρωμάτων.

«Οι ντόπιοι παραδοσιακοί σπόροι,  με την σωστή καλλιέργεια και φροντίδα, χωρίς λιπάσματα και χημικά φάρμακα μπορούν να προσφέρουν καρπούς υγιεινούς, πλούσιους σε βιταμίνες με πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η προσπάθεια ανάδειξης, διατήρησης και διάσωσης όσων παραδοσιακών σπόρων κατάφεραν να διατηρήσουν οι πρόγονοί μας ξεκίνησε και στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1990 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από ομάδες, (όπως η Αυλή των Κηπουρών) και συνειδητοποιημένους πολίτες.  Γιατί το  ζήτημα της τροφής είναι κορυφαίας και ζωτικής σημασίας: έχει να κάνει με την αυτάρκεια μέσω της βιοποικιλότητας, και την διατροφική ασφάλεια μας με φρέσκια, αγνή, φυσική τροφή. Σας περιμένουμε όλους».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Στρεφίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρεφίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος