FOLLOW US: facebook twitter

Ντοκιμαντέρ από τους μαθητές για το χθες και το σήμερα της Ανδρίτσαινας!

Ημερομηνία: 01-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια υπέροχη κινηματογραφική εμπειρία, είχαν οι μαθητές του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο εξαιρετικά ενδιαφέρον Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ των «Μαθημάτων Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης» για μαθητές Λυκείου, που υλοποιήθηκε από το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους,  από 23-27 Σεπτεμβρίου στην Ανδρίτσαινα.

Το εκπαιδευτικό κομμάτι για τον κινηματογράφο διδάχθηκαν οι μαθητές από την σκηνοθέτιδα  Διονυσία  Κοπανά που διδάσκει Κινηματογράφο και και Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ  και η ομάδα των παιδιών διάλεξε το θέμα του ντοκιμαντέρ. Έτσι, τα μαθητές με την συνδρομή και της Διευθύντριας του σχολείου τους Δρ. Σωτηρίας Κοτρέτσου, αποφάσισαν μέσα από την  παλιά εφημερίδα “Νέος Ορίζων” που εκδίδεται στην Ανδρίτσαινα από το 1926 μέχρι και σήμερα, για τρεις γενιές,  από την οικογένεια Κωστόγιαννη να παρουσιάσουν το χθες και το σήμερα της Ανδρίτσαινας.

Την  τρίτη μέρα του Σεμιναρίου, ξεκίνησαν τα εσωτερικά και εξωτερικά γυρίσματα στο σχολείο, στη Δημόσια και ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, στο Λαογραφικό Μουσείο κ.ά. και την τελευταία μέρα των μαθημάτων τραβήχτηκαν τα πλάνα στο παραδοσιακό τυπογραφείο της εφημερίδας “Νέος Ορίζων” με τον εκδότη κ. Ι. Κωστόγιαννη και στην πλατεία.

Tην τελευταία μέρα των μαθημάτων, η κινηματογραφική ομάδα με κέφι και ζωντάνια, προχώρησε την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας των παιδιών για την Ανδρίτσαινα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος