FOLLOW US: facebook twitter

Ντεμπούτο των Rafale στην Ανδραβίδα!

Ημερομηνία: 23-02-2022 | Συντάκτης:

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην 117 ΠΜ για την μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022

Πυρετώδεις είναι προπαρασκευαστικές ενέργειες στο γενικό επιτελείο Αεροπορίας, για να είναι όλα έτοιμα την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου στην 117 Πτέρυγα Μάχης, η οποία θα φιλοξενήσει τη πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022». Για πρώτη φορά θα δούμε και τα Eλληνικά Rafale να κάνουν «ντεμπούτο» στη μεγάλη άσκηση πετώντας φτερό-φτερό με φίλους και Συμμάχους. Η άφιξη προσωπικού και μέσων από τα ξένα κράτη που θα λάβουν χώρα στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 21» στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, βρίσκεται ηδη σε εξέλιξη.
Πρόκειται για ένα αεροπορικό «ραντεβού» από πολλές χώρες για δύο εβδομάδες στον φετινό «ΗΝΙΟΧΟ», με τρομερά “σκληρά” σενάρια και αποστολές πάνω από το Αιγαίο και το ηπειρωτικό έδαφος, στον φόντο της μεγάλης κρίσης στην Ουκρανία.

Η διεθνή άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022» θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου. Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, ΗΑΕ, και η Ρουμανία, θα βρεθούν τον Μάρτιο στην ελληνική αεροπορική βάση για να συμμετάσχουν μαζί με τους έμπειρους Έλληνες πιλότους, στα πιο ακραία και δύσκολα σενάρια αεροπορικών επιχειρήσεων.

Οι συμμετοχές «κλειδώνουν» η μία μετά την άλλη και όλα προμηνύουν ότι και ο φετινός «ΗΝΙΟΧΟΣ» θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και χωρίς αμφιβολία θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε αριθμό εναέριων μέσων αλλά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά αεροπορικά «ραντεβού». Αφού εκτός από τα «μπλε» φτερά της HAF με όλες τις Πολεμικές Μοίρες και το σύνολο της αεράμυνας θα συμμετέχουν κάποιες από τις πλέον ισχυρές πολεμικές αεροπορίες παγκοσμίως όπως η USAFE από τις ΗΠΑ από αλλά και η IAF από το Ισραήλ.

Για πρώτη φορά σε «ΗΝΙΟΧΟ» θα λάβει μέρος και αεροπλανοφόρο το οποίο δεν θα είναι άλλο από το Γαλλικό πυρηνοκίνητο Charles De Gaulle το οποίο από το οποίο μεγάλος αριθμός μαχητικών Rafale του Marine Nationale θα απογειώνεται για να συμμετέχει σε κάποια από τα πιο σύνθετα σενάρια. «Ριπές» όμως φέτος δεν θα έχουν μόνο οι Γάλλοι στον «ΗΝΙΟΧΟ 22» αλλά για πρώτη φορά θα δούμε και τα Eλληνικά Rafale να κάνουν «ντεμπούτο» στη μεγάλη άσκηση πετώντας φτερό-φτερό με φίλους και Συμμάχους.

Ο «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» πέρα από ένα εξαιρετικά σημαντικό αεροπορικό event να λάβει έντονα στοιχεία Διακλαδικότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος