FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Ντάβαρης: «Γιατί κρύβεται η ΕΠΟ; Θέλει να αφανίσει τις ομάδες που ξόδεψαν χρήματα;»

Ημερομηνία: 15-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε δημόσια τοποθέτηση προέβη ο διοικητικός επικεφαλής του Πανηλειακού, Κώστας Ντάβαρης, για την προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όπως τονίζει, απαιτούνται λύσεις ώστε το αδιέξοδο που έχει ήδη δημιουργηθεί να μην αφανίσει πλήρως τις ομάδες και ειδικά αυτές που ως τώρα έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα. Συγκεκριμένα, ζητά να βρεθεί σωστός και δίκαιος τρόπος να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας και να αναδειχθεί πρωταθλητής.
Η δήλωσή του αναφέρει:
«Συνεχίζουμε να ζούμε εδώ και μήνες το ήδη τεράστιο μέγεθος των αρνητικών συνεπειών σε κάθε πτυχή της ζωής μας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τα μέτρα για τον covid-19. Απαιτούνται όμως και αποφάσεις που ναι μεν θα δίνουν προτεραιότητα στη διαφύλαξη της υγείας μας, αλλά και με λύσεις που τελικά δεν θα διαλύουν τα πάντα. Στη δική μας περίπτωση, όλοι εμείς που “υπηρετούμε” τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό είδαμε ήδη δυστυχώς από την αρχή της σεζόν να μην έχετε ποτέ, ούτε τότε, ούτε και όλους τους μήνες που μεσολάβησαν, ένα ξεκάθαρο και συγκεκριμένο πλάνο στο τι θα γίνει. Με καταστρεπτικές συνέπειες για τα σωματεία αφού είναι βέβαιο ότι η συνεχιζόμενη απραξία θα επιφέρει την πλήρη οικονομική και αγωνιστική καταστροφή τους. Η αλυσίδα των Κατηγοριών (Super League – Super League 2 – Football League, αλλά και Γ΄ Εθνική που έχετε ανακοινώσει πως θα βάλετε και αυτή να αγωνιστεί), δεν μπορεί να σταματάει εκεί. Αυτό είναι αφύσικο, άδικο και απαράδεκτο!
Κύριοι αρμόδιοι υποχρεούστε να υπάρχει μια συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων και στην εξέλιξη των Πρωταθλημάτων, όπως έχει οριστεί από την ΕΠΟ (προβιβασμός, υποβιβασμός, κ.τ.λ.). Όλοι εσείς που εμπλέκεστε με τον Αθλητισμό ξέρετε καλά πως ειδικότερα αυτό, που μόνο “στα χαρτιά”, ονομάζεται Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, έχει αυξημένες και δαπανηρές αθλητικές υποχρεώσεις. Πληρώνει αμοιβές αθλούμενων ποδοσφαιριστών, έχει έξοδα διαιτησίας, έχει παράβολα, έχει έξοδα αθλητικού υλικού και πολλά άλλα. Που μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι εμπροσθοβαρή χρονικά, αφού δαπανώνται κυρίως τους πρώτους δυο μήνες που δημιουργούνται οι ομάδες (προκαταβολές παικτών, άλλες αμοιβές, προμήθεια αθλητικού υλικού, συντήρηση εγκαταστάσεων μετά τους μήνες απραξίας που έχουν προηγηθεί, κ.τ.λ.). Στην πραγματικότητα, έχουν κι οι ομάδες αυτές τις ίδιες προϋποθέσεις εξόδων με τις παραπάνω κατηγορίες, απλά εκείνες έχουν και περισσότερες όπως και μεγαλύτερες πηγές εσόδων (π.χ. τηλεοπτικά συμβόλαια και διάφορα άλλα). Και πρώτα από όλα βέβαια τα μεγάλα έξοδα τα έχουν οι ομάδες που βάζουν έναν παραπάνω στόχο, δηλαδή να πρωταγωνιστήσουν και κάνουν πρωταθλητισμό. Σε όλη τη χώρα είναι πολλές αυτές, και προέρχονται από όλες τις Ενώσεις. Και μάλιστα ήδη βρισκόμαστε σε επαφές και με άλλες τέτοιες ομάδες ενώ θα έχουμε σύντομα και συνάντηση αντιπροσωπείας μέσα από την οποία θα πάρουμε κοινή απόφαση διαμαρτυρίας! Γιατί πρέπει να ξέρετε κύριοι κι ότι τα Ερασιτεχνικά σωματεία είναι τα πιο πολλά και μάλιστα πολύ περισσότερα από όλα τα άλλα σωματεία των άλλων κατηγοριών…
Πρώτα βάλατε τα σωματεία να κάνουν ΟΛΑ αυτά τα έξοδα, και μάλιστα από την αρχή χωρίς να αφήσετε – όλοι οι εμπλεκόμενοι – το παραμικρό περιθώριο για έσοδα, όπως από κάποια εισιτήρια, λόγω της επιμονής στην καθολική απαγόρευση παρουσίας έστω λίγων φιλάθλων. Και μετά με τέτοιες αναβλητικές και χωρίς ισοτιμία (ανύπαρκτες στην πραγματικότητα) “αποφάσεις” σας, τις οδηγείτε στον αφανισμό!
Με απόγνωση αλλά και θυμό πλέον, αφού έχετε φτάσει την υπομονή μας σε καταστάσεις “υπό το μηδέν” σας καλούμε να σταματήσετε να αγνοείτε προκλητικά όλη την παραπάνω πραγματικότητα! Σας καλούμε να δώσετε λύση στο θέμα της ολοκλήρωσης του Πρωταθλήματός μας (Α1 Κατηγορίας Ηλείας στη δική μας περίπτωση, αλλά κι όλων των αντίστοιχων Κατηγοριών των Ενώσεων), με όσο το δυνατόν σωστό και δίκαιο τρόπο. Που πάνω από όλα βέβαια πρέπει να περιλαμβάνει την ανάδειξη πρωταθλητών!
Επιπλέον αυτή η εξέλιξη θα είναι η μόνη που θα βοηθήσει ειδικά αυτά τα σωματεία που ξόδεψαν ήδη πολλά χρήματα, να διατηρήσουν την παρουσία τους και τη συνοχή τους, με το ενδιαφέρον τόσο των ίδιων των εμπλεκομένων στις ομάδες, όσο και των φιλάθλων και τυχόν χορηγών που ενισχύουν έτσι το έργο των σωματείων. Από την πλευρά μας τονίζουμε ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας που έχουν σκοπό να προστατεύσουν την δημόσια υγεία, γι’ αυτό και θα προσαρμοστούμε στους όποιους κανόνες διεξαγωγής χρειαστεί να τηρηθούν, με τη βοήθεια των φορέων όπως αυτή οριστεί από την ίδια την Πολιτεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος