FOLLOW US: facebook twitter

Not Just Dance…επειδή δεν είναι μόνο χορός…: Την Δευτέρα 9 Ιουλίου το ετήσιο χορευτικό ραντεβού της Χοροκίνησης στο Επαρχείο

Ημερομηνία: 06-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Το ετήσιο χορευτικό ραντεβού του Αθλητικού Χορευτικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χοροκίνηση με το πυργιώτικο κοινό ανανεώθηκε και φέτος για την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, στον καθιερωμένο χώρο,στην κεντρική πλατεία του Πύργου, στο Επαρχείον. Όπως κάθε χρόνο, τα τμήματα της σχολής θα παρουσιάσουν συνολικά περισσότερες από 25 διαφορετικές χορογραφίες, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ηλικιακό και ρεπερτοριακό : τα παιδάκια 3-6 ετών με το πρόγραμμα της μουσικοκινητικής αγωγής θα μας μαγέψουν με το μπρίο και στην αστείρευτη ενέργειά τους. Το τμήμα του Familydance, που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στη Χοροκίνηση, θα μας δείξει πώς μπορούμε να χορεύουμε και να γυμναζόμαστε μαζί με τα μωρά μας.

Τη σκυτάλη θα πάρουν τα τμήματα λάτιν, που ξεκινούν από παιδιά 5 ετών και περιλαμβάνουν και τμήματα ενηλίκων, και τα οποία θα παρουσιάσουν χορογραφίες salsa, bachata, chacha, rumba, tango. Για άλλη μια χρονιά τα τμήματα του oriental και tribal υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Μαρινάκη αναμένεται να εντυπωσιάσουν με τις ευρηματικές ανατολίτικες χορογραφίες τους, με παραδοσιακούς χορούς της Αιγύπτου, αλλά και στοιχεία σύγχρονου χορού ενσωματωμένα σε παραδοσιακές ανατολίτικες τεχνικές. Τα τμήματα του Αργεντίνικου tango και της salsa, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Μαντζαράπη, θα μας μεταφέρουν νοερά στην Κούβα και την Αργεντινή, ενώ με ήχους και χορογραφίες swing, θα ζωντανέψει στο Επαρχείο η jazz μουσική σκηνή της Αμερικής της δεκαετίας του ΄20.Τη μεγάλη όμως έκπληξη της βραδιάς επιφυλάσσουν τα τμήματα του flamenco της Χοροκίνησης που θα πραγματοποιήσουν χορογραφίες με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Φέτος, για πρώτη φορά στην περιοχή μας, τις χορευτικές ομάδες του flamenco θα συνοδεύσει μουσικά με την κιθάρα του ο κορυφαίος Ισπανός βιρτουόζος κιθαρίστας Alejandro Gomez Chacon, φέροντας μαζί του επί σκηνής την αυθεντική εμπειρία του Cuadro Flamenco για τους μαθητές της σχολής και το κοινό.

O μεγάλος αυτός μουσικός, που γεννήθηκε και ανδρώθηκε μουσικά στην Ανδαλουσία, το λίκνο του flamenco, συνεργάζεται με τα κορυφαία ονόματα του είδους σε Ελλάδα και εξωτερικό και διαγράφει λαμπρή πορεία στο χώρο.

Οι σπουδαστές των τμημάτων flamencoμαθήτευσαν δίπλα του για 10 μέρες, αποκομίζοντας γνώσεις και γνήσιες εμπειρίες από το απαιτητικό αυτό είδος. Σε συνεργασία με την Πόπη Παναγοπούλου, η οποία έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια ολόκληρης της εκδήλωσης, δημιούργησαν ξεχωριστές μουσικοχορευτικές παρουσιάσεις, που θα συναρπάσουν το κοινό με την πρωτοτυπία, την αυθεντικότητα, το συναίσθημα και την προσωπική σφραγίδα ενός μεγάλου καλλιτέχνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος