FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Παραιτούνται γιατροί σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ημερομηνία: 01-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Επιστολή με τις παραιτήσεις τους απέστειλαν στην διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου πέντε γιατροί-εντατικολόγοι, αντιδρώντας στην εντολή της διοίκησης που τους υποχρεώνει να κάνουν εφημερίες για την διακομιδή ασθενών.


Στην επιστολή τους οι γιατροί υποστηρίζουν ότι εξωθούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, γιατί η διοίκηση «μας αναγκάζει κλιμακούμενα εδώ και μεγάλο διάστημα να αναλάβουμε καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων μας και της επιστήμης μας, καθιστώντας την ήδη πιεσμένη δουλειά μας, που είναι εντός της μονάδας, δευτερεύουσα και επισφαλή τόσο για τους νοσηλευόμενους της ΜΕΘ όσο και για τους γιατρούς της».

Οι γιατροί, Χαράλαμπος Μαρκάκης (συντονιστής διευθυντής), Ηλίας Σαμιώτης (διευθυντής), Δέσποινα Καμπουράκη (διευθύντρια), Αναστασία Πεντάρη (επιμελήτρια Α΄) και Αικατερίνη Κυρίτση (επιμελήτρια Β΄), τονίζουν πως έχουν «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα, με αποκορύφωμα το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ».

Μιλώντας στην «Κρητική Επιθεώρηση» ο διευθυντής της ΜΕΘ, Χαράλαμπος Μαρκάκης τόνισε πως το ζητούμενο για τους πέντε γιατρούς της ΜΕΘ είναι να περιοριστούν στις αρμοδιότητές τους και να μην επιφορτίζονται με επιπλέον εργασία, που ουσιαστικά τους αποσπούν από τη δουλειά τους εντός της ΜΕΘ. Ο ίδιος συμπληρώνει πως, ενώ δεν προβλεπόταν η δημιουργία κρεβατιών ΜΕΘ για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, πλέον χρησιμοποιούνται τρία κρεβάτια για τον ιό και τα υπόλοιπα τέσσερα για τα άλλα περιστατικά.

Σύμφωνα με το «goodnet.gr», με δεδομένη την σοβαρή υποστελέχωση των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά και των υπόλοιπων τμημάτων, η κατάσταση συμπιέζεται σε τέτοιο βαθμό που οδήγησε την διοίκηση στην εν λόγω απόφαση, ώστε να έχουν χωριστεί στα τρία οι εφημερίες για τις διακομιδές: 10 μέρες το μήνα για τους αναισθησιολόγους, 10 μέρες για τους γιατρούς των επειγόντων και 10 για τους εντατικολόγους. Σημειώνεται, ωστόσο, πως την ευθύνη των διακομιδών θα έπρεπε να έχει αποκλειστικά το ΕΚΑΒ με τους απαραίτητους γιατρούς.

Προς στιγμήν, δεν έχει υπάρξει αντίδραση εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου, ωστόσο έχει προγραμματιστεί συνάντηση του διοικητή του νοσοκομείου με τους γιατρούς της ΜΕΘ.

Με πληροφορίες από το «goodnet.gr»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος