FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Πύργου: Σε τροχιά, πλήρους αποδόμησης…

Ημερομηνία: 14-09-2022 | Συντάκτης:

  • Κίνδυνος «λουκέτου» και για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
  • Οργανώνουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr


Με “λουκέτο” απειλείται ξανά, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, η οποία τον τελευταίο και πλέον χρόνο λειτουργεί οριακά, με τους Νοσηλευτές της, να απευθύνουν δημόσια έκκληση- μέσω ανάρτησης στα σοσιαλ μιντια- να υπάρξει παρέμβαση, πριν να είναι πολύ αργά!

Στην ανάρτηση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου κινδυνεύει με κλείσιμο για ακόμη μια φορά…. Σίγουρα, κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους και θα ευχαριστηθούν!!Σε αυτούς λοιπόν, απευθύνομαι…

Αλήθεια έχετε καταλάβει τί σημαίνει αυτό???

Υπάρχουν λίστες με ασθενείς που περιμένουν να βρουν κρεβάτι και έτσι απλά, επειδή φεύγουν γιατροί για διάφορους λόγους, κλείνουμε την μονάδα! Έλα μωρέ σιγά…. καλύτερα γιατί θα μας περισσεύει και προσωπικό…..!!!!

Πόσο μικρό μυαλό έχουν ορισμένοι…..;;

Όταν θα καταλάβετε τι σημαίνει να υπάρχει στο νομό μας Μονάδα εντατικής θεραπείας, θα είναι αργά…..

Τόσα χρόνια νοσηλεύτρια εδώ μέσα, έχω ζήσει πολλά….. Ανθρώπους να λυγίζουν, ανθρώπους να γυρίζουν πίσω από το θάνατο! Ιστορίες κάθε λογής…….!

Δυστυχώς σε κάποιους, δεν ιδρώνει το αυτί τους….!!!

Εμένα όμως και όλων των συναδέλφων μου, πονάει η ψυχή μας!!! Έχουμε περάσει από 40κυματα, είναι η δεύτερη οικογένεια μας! Περισσότερες ώρες είμαστε εδώ, πάρα με την οικογένειά μας……!!!

Κάντε κάτι, πριν είναι αργά…..

Αφορά όλους μας…… όλους σας…».

Προγραμματίζουν κινητοποιήσεις

Γιατροί και εργαζόμενοι, προειδοποιούν ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου κρίνεται επικίνδυνη καθώς βασικά του τμήματα έχουν αποδομηθεί και μάλιστα προγραμματίζουν κινητοποιήσεις ως ύστατο μέτρο πίεσης προς το Υπουργείο Υγείας.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο διαγωνισμός για την Παθολογική απέβη άγονος ενώ και στις τελευταίες προτιμήσεις βρίσκεται το νοσοκομείο Πύργου για τις υπόλοιπες ειδικότητες» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Γεωργίου και πρόσθεσε πως «προ των πυλών και η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ καθώς δύο Γιατροί της Μονάδας που συμμετείχαν στην προκήρυξη, έχουν πολύ καλές θέσεις στην σειρά προτίμησης στο νοσοκομείο Κορίνθου και στο Καραμανδάνειο…».

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Νοσοκομείο του Πύργου, καθημερινά αποδομείται. Οι προκηρύξεις οδηγούνται σε ναυάγιο, όπως αναφέραμε χαρακτηριστικά με εκτενές ρεπορτάζ στο προχθεσινό μας φύλλο στην «Πρωινή», και κανείς δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό. Μόνο λόγια και υποσχέσεις.  Οι γιατροί που το στελεχώνουν, καταπονημένοι από τα εξοντωτικά ωράρια τους λόγω των ελλείψεων, αναζητούν και διεκδικούν θέσεις σε άλλα Νοσοκομεία ελπίζοντας σε καλύτερες συνθήκες. Και το Νοσοκομείο Πύργου «αδειάζει» και οι θέσεις δεν αναπληρώνονται. Και ο Ηλείος ψάχνει να βρει την υγειά του εκτός Νομού, με ότι κόστος και ταλαιπωρία.

Κραυγές αγωνίας καθημερινά όπως και οι προτάσεις για ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας που αν και δεν βρίσκεται στο… Καστελόριζο όπως δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στην πράξη είναι «άγονη» γραμμή και θα πρέπει «χθες» κιόλας να χαρακτηριστεί έτσι, ώστε να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς, ανοίγοντας μια χαραμάδα ελπίδας ότι στην επόμενη προκήρυξη θα υπάρξει το επιθυμητό ενδιαφέρον στελέχωσης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος