FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Πύργου: Τρεις Πνευμονολόγοι και οι τρεις εκτός μάχης covid!

Ημερομηνία: 10-03-2021 | Συντάκτης:
Καλούνται να συνεπικουρούν τους Παθολόγους και ήδη η μία επικαλείται αδυναμία

Την ώρα που το νοσοκομείο δέχεται ασφυκτικές πιέσεις με τους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό να έχουν γεμίσει τους θαλάμους της κλινικής covid, οι πνευμονολόγοι που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, εντέχνως το αποφεύγουν αφήνοντας τους 4 παθολόγους, τρεις εκ των οποίων τελούν υπό παραίτηση, να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η μοναδική Πνευμονολόγος του Νοσοκομείου Πύργου, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονίστρια Διευθύντρια των ΤΕΠ, που έχει την διοικητική και επιστημονική ευθύνη της ΜΕΘ και της ΜΕΘ covid-19, δηλώνει… αδυναμία να απασχοληθεί με την κάλυψη περιστατικών covid λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων της! Την ίδια στιγμή, με έγγραφό της προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας ενημερώνει πως και οι δύο συνεργάτες Πνευμονολόγοι, μία που έχει μετακινηθεί από τη ΝΜ Αμαλιάδας και ένας ιδιώτης που έχει υπογράψει σύμβαση μέχρι τον Ιούνιο, αδυνατούν και αυτοί να αναλάβουν τη διοικητική και ιατρική ευθύνη της κλινικής covid, επικαλούμενοι ότι το Νοσοκομείο Πύργου δεν διαθέτει στον Οργανισμό του Πνευμονολογική κλινική.

Με απόφασή της όμως, τους καλεί- εξαιρώντας τον εαυτό της- απλά να συνεπικουρούν τους Παθολόγους στα περιστατικά covid…

Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ στη συνάντηση του με τους Παθολόγους είχε υποσχεθεί την ενεργοποίηση και των τριών Πνευμονολόγων ώστε να συνδράμουν στην κλινική covid…  υπόσχεση που απ’ ό,τι φαίνεται δεν εφαρμόζεται από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής εν μέσω πανδημίας.


Σχόλιο για "Νοσοκομείο Πύργου: Τρεις Πνευμονολόγοι και οι τρεις εκτός μάχης covid!"

  1. Ο/Η Ελένη λέει:

    Στο νοσοκομείο αυτό δυστυχώς υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα οι “ευγενείς” ειδικότητες που πληρώνονται εφημερίες στις πλάτες των “ταλαίπωρων” παθολόγων και άλλων ειδικοτήτων καθαρά έξωνοσοκομειακών που εξαναγκάζονται πολύ καιρό τώρα σε υπερεφημέρευση με εντέλεσθε όπως π.χ. οι γενικοί γιατροί Δηλαδή μπορεί κάλλιστα ένας γενικός γιατρός( που η εκπαίδευσή του αφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ) να καλύψει τα covid αλλά δεν μπορεί ο πνευμονολόγος!!!Μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία της Ηλείας!!! Κύριοι εαν δεν αποφασίσουν επιτέλους να δουλέψουν και να βάλουν πλάτη οι γιατροί του νοσοκομείου μην περιμένετε φως στο τούνελ. Οι διευθυντές θα επικαλούνται τις “αυξημένες ” διοικητικές υποχρεώσεις τους άσχετα αν “γραφουν”εφημερίες πάνω σε άλλους, οι δε υπόλοιποι θα το παίζουν πάντα τα “αδέσποτα σκυλιά”της παρέας. Και σιγά σιγά οπως πάνε θα διαλύσουν και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορές προκάλεσαν και θα προκαλέσουν παραιτήσεις και στα ΚΥ και αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των Ηλείων πολιτών. Σταματήστε την κοροϊδία !!!Βάλτε όλους όσους κάθονται να δουλέψουν και σταματήσετε να εξαντλείτε το ήδη κουρασμένο εργαζόμενο ιατρικό προσωπικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος