FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Πύργου: «Ανοίγουν» ακόμα 40 κλίνες covid χωρίς ούτε μια πρόσληψη!

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
-Χειρουργική, Ορθοπεδική και Ουρολογική «πάνε» στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας
-Άρον άρον όπως έκλεισαν την ΝΜ Αμαλιάδας έτσι την ξανανοίγουν

Ασφυκτικές πιέσεις έχει δημιουργήσει στο σύστημα υγείας της Ηλείας, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών με κορονοϊό καθώς ήδη και τα 17 κρεβάτια της κλινικής Covid-19 που έχουν αναπτυχθεί στη μια πτέρυγα του 3ου ορόφου του Νοσοκομείου Πύργου γέμισαν και η Διοίκηση δρομολόγησε την αύξηση των κλινών νοσηλείας Covid κατά 40 περίπου, στον ίδιο όροφο.  Για να επιτευχθεί αυτό, μεταφέρεται όλος ο Χειρουργικός τομέας στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας καθώς πλέον, οι κλίνες του Νοσοκομείου Πύργου δεν επαρκούν, επιβεβαιώνοντας στην πράξη, τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες που είχαν εκφράσει τις προηγούμενες μέρες γιατροί και εργαζόμενοι της ΝΜ Αμαλιάδας ότι η μονάδα είναι αναγκαία και πρέπει να μείνει ανοιχτή!

Μάλιστα προχθές Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής» ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Χρ. Χριστόπουλος συνοδευόμενος από την αν. Διοικητή της ΝΜ Αμαλιάδας Ε. Αγγελάκου και την προϊσταμένη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, επιθεώρησε τους χώρους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας προκειμένου να αποφασιστεί πως ακριβώς θα λειτουργήσουν καθώς τις επόμενες μέρες όλα τα χειρουργικά, ορθοπεδικά και ουρολογικά περιστατικά του Νοσοκομείου Πύργου θα εξυπηρετούνται πλέον από τη δομή της Αμαλιάδας.

Διόλου απίθανο δε θα είναι,  αν η πίεση στο σύστημα αυξηθεί κι άλλο, να δούμε μέχρι και την αξιοποίηση της μέχρι σήμερα κλειστής νέας πτέρυγας στην Αμαλιάδα!

Χωρίς νέες προσλήψεις

Και αν για τις ανάγκες του χειρουργικού τομέα που θα μεταφερθεί, αναπόφευκτα θα μετακινηθεί – ένα μέρος- και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό που τον στελεχώνει, από τον Πύργο στην Αμαλιάδα, το ερώτημα που παραμένει και είναι σοβαρό, είναι ποιοι θα στελεχώσουν τα 40 περίπου νέα κρεβάτια covid που θα αναπτυχθούν σε ολόκληρο τον 3ο όροφο του Νοσοκομείου Πύργου δεδομένου ότι ήδη η πίεση στο υπάρχον προσωπικό ήταν τεράστια.

Οι ίδιοι Παθολόγοι που στελεχώνουν την κλινική covid-19 έχουν την ευθύνη και για όλα τα παθολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται στην Παθολογική κλινική αλλά και για όλα τα έκτακτα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και φυσικά όπου αλλού χρειαστεί η στήριξη Παθολόγου.  Χωρίς καμία νέα πρόσληψη στην Ηλεία όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, το βέβαιον είναι πως γιατροί και νοσηλευτές θα μετατραπούν σε … λάστιχο, υπερβαίνοντας όπως πάντα εαυτό για να τα καταφέρουν.

Ξεκίνησε και η ΜΕΘ covid

Το Σάββατο το μεσημέρι, ξεκίνησε και η νοσηλεία στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Πύργου καθώς επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού που νοσηλευόταν στην κλινική covid του 3ου ορόφου χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη και διασωληνώθηκε και θεωρείται σχεδόν βέβαιο – αν και όλοι το απεύχονται- ότι τις επόμενες ημέρες θα «φουλάρουν» και οι εφτά στο σύνολο κλίνες ΜΕΘ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος