FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Αναβρασμός» και αιχμηρές τοποθετήσεις στην κοπή της πίτας

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Σε κλίμα αναβρασμού, εξαιτίας της μετακίνησης γιατρού της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας προκειμένου να εφημερεύσει στη Ν.Μ. Πύργου, πραγματοποιήθηκε προχθές, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Στην εκδήλωση, που προηγήθηκε της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης, οι τοποθετήσεις ήταν αιχμηρές, με τον απερχόμενο Διοικητή της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννη Λέντζα να μιλά ανοιχτά για «πόλεμο» κατά του Νοσοκομείου καλώντας σε καθολική αντίδραση και τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να καλεί σε δυναμικές όπως είπε κινητοποιήσεις. «Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις που έχουμε από την πολιτική ηγεσία ότι θα αναβαθμιστεί, κάθε άλλο παρά αναβάθμιση βλέπουμε. Καθημερινώς βλέπουμε υποβάθμιση. Ακόμα και σήμερα που δόθηκε εντέλλεστε στον γιατρό της Παθολογικής να κλείσει εδώ και να πάει να εφημερεύσει στον Πύργο. Γιατί δεν βγαίνει η πολιτική ηγεσία που μας έχει υποσχεθεί ο υπουργός και ο διοικητής της ΥΠΕ για να μην πω για το διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας και πέσουν οι μάσκες. Ή μας κοροϊδεύει γνωρίζοντας ότι δεν θα εφαρμόσουν τίποτα οι υφιστάμενοί του, ή οι υφιστάμενοί του τον κοροϊδεύουν και δεν γίνεται τίποτα από ότι λέει. Φτάνει ο εμπαιγμός θα πρέπει να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις».

Εντύπωση και δυσαρέσκεια σε μερίδα εργαζομένων, προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κώστα Τσαούση που είπε ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα κλείσει από γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν σε αυτό, ενώ ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης επισήμανε ότι τα αιτήματα τους είναι ξεκάθαρα και είναι να επιστρέψουν όλοι οι γιατροί που ανήκουν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, πίσω.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωκράτης Σωτηρόπουλος, κάλεσε τους εργαζομένους να πορευτούν από κοινού στη δύσκολη αυτή εποχή ενώ ο ταμίας της ΠΟΕΔΗΝ Δημήτρης Κουρουβακάλης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τόνισε ότι το θέμα της διασύνδεσης των δυο νοσοκομείων προκαλεί όλα τα προβλήματα και πως θα υπερασπισθεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος