FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Αναβλήθηκε η κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Ημερομηνία: 29-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-Απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων για παρουσία στο ΔΣ του ΓΝ Ηλείας την Πέμπτη

Την απόφαση να παραστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας την ερχόμενη Πέμπτη 1η Αυγούστου αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, εκπρόσωποι του ιατρικού προσωπικού και των κεντρικών και αυτοδιοικητικών Αρχών της Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το ζήτημα της μετάβασης στην Αθήνα ώστε να γίνει κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να μη γίνει σε αυτή τη χρονική στιγμή. Ο πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν γίνει ως τώρα σχετικά με το νοσοκομείο, και τόνισε ότι σταθερή επιδίωξή του είναι ένα ισχυρό και αναβαθμισμένο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Από όλους τους τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της νοσηλευτικής μας μονάδας ως ένα ισχυρό νοσοκομείο με ξεκάθαρο χαρακτήρα, στελεχωμένο και επανδρωμένο σε συνεργασία με τις υπόλοιπες όμορες υγειονομικές δομές, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα στις αυξημένες ανάγκες για υγειονομική φροντίδα των κατοίκων και των επισκεπτών του νόμου μας.Επειδή θεωρούμε ότι για να επιτύχει κάτι, πρέπει να έχει μαζικότητα και ομοψυχία καθώς και σε ζητήματα υγείας δεν χωρούν διασπαστικές τάσεις ούτε προσωπικές στρατηγικές μεταθέτουμε την κινητοποίηση μας για αργότερα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου, προαναγγέλλοντας την παρουσία τους στο επόμενο ΔΣ του Νοσοκομείου Ηλείας.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με στελέχη του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση που θα σημαίνει το κλείσιμο του νοσοκομείου.

«Όποιος τολμήσει ας έρθει να βάλει λουκέτο. υπήρξε ένα ραντεβού με τον Υφυπουργό Υγείας όπου του εκθέσαμε τις απόψεις μας και τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής», δήλωσε και στη συνέχεια τόνισε ότι μοναδική λύση για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος είναι η αυτονόμησή του με ανεξάρτητη διοίκηση και η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στις 28 Αυγούστου θα τοποθετηθεί ο νέος αξονικός τομογράφος, δωρεά του ομογενή Ανδρέα Παπαδάκου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος