FOLLOW US: facebook twitter

Σφοδρή αντίδραση από την Ένωση Νοσ. Ιατρών Αχαΐας για μετακινήσεις Παθολόγων στο Νοσ. Πύργου: «Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διάλυση της Παθολογικής»

Ημερομηνία: 29-04-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Σφοδρή αντίδραση από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας για τις μετακινήσεις Παθολόγων στο Νοσοκομείο Πύργου / Καταγγέλουν Υπ. Υγείας, 6η ΥΠΕ και Διοίκηση ΓΝ Ηλείας:
-Ζητούν ανάκληση των “εντέλλεσθε”

Τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας προκαλούν οι μετακινήσεις γιατρών από την Πάτρα στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου η οποία τις τελευταίες μέρες μετά τις παραιτήσεις των τριών Παθολόγων αδυνατεί να λειτουργήσει.

Με ανακοίνωση-διαμαρτυρία τους προς τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο αλλά και του ”Αγίου Ανδρέα” ζητούν την ανάκληση των “εντέλλεσθε” που εστάλησαν στους γιατρούς των Νοσοκομείων και του Κέντρου Υγείας της Πάτρας και ξεκαθαρίζουν πως δε θα επιτρέψουν καμία μετακίνηση ιατρού στο Νοσοκομείο του Πύργου. Μάλιστα καταγγέλουν πως αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διάλυση της Παθολογικής του Νοσοκομείου Πύργου είναι το Υπουργείο Υγείας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην περαιτέρω διάλυση της μοναδικής Παθολογικής κλινικής του Νομού Ηλείας και συνολικά του Νοσοκομείου Πύργου. Ενώ, λόγω και των δικών τους επιλογών και πολιτικών, η Ηλεία έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μαύρη τρύπα στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής, αντί να πάρουν όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα αντιστροφής της κατάστασης, δυναμιτίζουν περαιτέρω το κλίμα με την προσφιλή σ’αυτούς τακτική των «εντέλλεσθε» και του αυταρχισμού.

Αυτή τη φορά η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ δίνει εντολές σε συναδέλφους Παθολόγους από το ΓΝ Άγιος Ανδρέας, το ΠΓΝΠ, το Κ.Υ Β.Τομέα Πάτρας, ακόμα και από την Τρίπολη (συνολικά 11 συνάδελφοι !!) για προσωρινή μετακίνηση και κάλυψη εφημεριών. Χωρίς να σέβεται τα προσωπικά προγράμματα των συναδέλφων ούτε καν το πρόγραμμα λειτουργίας και εφημέρευσης των κλινικών τους, αντιμετωπίζει τους γιατρούς σαν πιόνια που μεταφέρονται κατά βούληση για να καλύπτουν κενά. «Λύση» που έχει επιλεγεί αρκετές φορές στο παρελθόν και δημιουργεί πολλαπλάσια κενά και προβλήματα.

Οι εντολές μετακίνησης των παθολόγων από ΠΓΝΠ και ΓΝ Αγ Ανδρέα  προς το ΓΝ Πύργου από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα δημιουργήσουν τεράστια κενά στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποστερώντας γιατρούς πρώτης γραμμής που καλούνται να καλύψουν πολλαπλά πόστα.

Διερωτόμαστε οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Πάτρας τι σκοπεύουν να πράξουν για τις εντολές μετακινήσεων των γιατρών και τα μεγάλα προβλήματα που θα προκύψουν στα Νοσοκομεία που καλούνται να διοικήσουν.

Διερωτόμαστε πώς είναι δυνατόν ένας παθολόγος, κάθε μέρα διαφορετικός, να καλείται να εφημερεύσει στην κλινική, στην πτέρυγα covid (την προηγούμενη εβδομάδα συνολικά 100 ασθενείς νοσηλευόμενοι) και ταυτόχρονα στα Επείγοντα του Ν.Πύργου, χωρίς κανέναν ειδικευόμενο γιατρό;

Τόσο η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου όσο και τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής, έχουν επανειλημμένως και έγκαιρα προειδοποιήσει για την αναμενόμενη αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής του Πύργου, εφόσον σ’ αυτήν απέμεινε μόλις ένας (1) Παθολόγος, μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση των τριών άλλων Παθολόγων από το Διοικητή του νοσοκομείου. Οι πρόσφατες αυτές παραιτήσεις ήρθαν να προστεθούν σ’ αυτές των 11 συνολικά γιατρών που αποχώρησαν από διάφορα τμήματα του Νοσοκομείου τον τελευταίο χρόνο.

Οι μαζικές αυτές αποχωρήσεις είναι προφανώς αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης, επισφαλών για τους ίδιους τους γιατρούς και τους ασθενείς, αλλά και των μεθοδεύσεων και πρακτικών του Διοικητή που εξαναγκάζει, τρομοκρατεί και εκφοβίζει όποιον λέει και διεκδικεί τα αυτονόητα. Οι ανεξέλεγκτες πρακτικές και συμπεριφορές του έδωσαν τη χαριστική βολή, σε ένα νοσοκομείο που ξεπέρασε τα όριά του τον τελευταίο ένα χρόνο, μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, απαξίωσης και υποβάθμισης από όλες τις Διοικήσεις των τελευταίων χρόνων. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι προκηρύξεις για θέσεις νέων γιατρών βγαίνουν άγονες.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,  αντί όλο αυτό το διάστημα να προβούν στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις και ενέργειες για την άμεση στελέχωση τόσο της Παθολογικής κλινικής όσο και των άλλων νευραλγικών τομέων του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του, επέλεξαν να (συγ)καλύψουν τις αθλιότητες του Διοικητή, κρατώντας τον στη θέση του. Δεν αναρωτήθηκαν άραγε ότι κάτι πάει στραβά, όταν μέσα σε έναν μόλις χρόνο φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον τόσοι πολλοί γιατροί; Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με τόση ελαφρότητα ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η περίθαλψη χιλιάδων κατοίκων ενός νομού;

Είναι προφανές ότι χωρίς την αλλαγή της Διοίκησης, καμιά σοβαρή λύση δεν μπορεί να συζητηθεί. Είναι ο πρώτος και απαραίτητος όρος για να εξασφαλιστούν τα στοιχειώδη, η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Το πρόβλημα της Παθολογικής και συνολικά του Νοσοκομείου είναι διαχρονικό και απαιτούνται μόνιμες και ρεαλιστικές λύσεις, έξω και ενάντια στις σημερινές πολιτικές του Υπ.Υγείας και της 6ης ΥΠΕ που εντείνουν το αδιέξοδο. Με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το νοσοκομείο, γενναία ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό με ταυτόχρονη κήρυξή του ως άγονο, με επιπλέον μισθολογικά, επιστημονικά και οικογενειακά κίνητρα.

Δεν θα επιτρέψουμε καμιά μετακίνηση, προσωρινή ή μόνιμη, συναδέλφων από τα νοσοκομεία της Πάτρας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και πρωτίστως την ασφαλή περίθαλψη των ασθενών.

Απαιτούμε να βρεθούν άμεσες, μόνιμες  και οριστικές λύσεις στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργήσατε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων