FOLLOW US: facebook twitter

Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων: «Κανένας μόνος στην πανδημία»

Ημερομηνία: 23-02-2023 | Συντάκτης:

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε από τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, σε συνεργασία με το Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας, με θέμα: «Μακροχρόνιες συνέπειες της Πανδημίας στην ψυχική υγεία και τρόποι ψυχοκοινωνικής υποστήριξης».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Υπηρεσιών Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας «Κανένας μόνος στην Πανδημία».

Η δράση περιελάμβανε ψυχοεκπαίδευση στο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με θέμα: «Οι μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας: Μια ματιά στο υγειονομικό προσωπικό, εργασιακή εξουθένωση και τρόποι αντιμετώπισης».Το απόγευμα η ενημέρωση αφορούσε τον γενικό πληθυσμό/πολίτες.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δράσης, καθώς ο στόχος είναι η  ευαισθητοποίηση  για ζητήματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, το στίγμα της ψυχικής νόσου και τα οφέλη της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που παρέχονται δωρεάν από το Υπουργείο Υγείας για τη Ψυχική Υγεία.

Οι εισηγήτριες κ. Μελίνα Καρλή, Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Γεωργία Παπαδοπούλου Ψυχολόγος, από το ΣΟΨΥ Πάτρας έκαναν παρουσίαση με θέμα «Οι μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία και τρόποι ψυχοκοινωνικής υποστήριξης».

Στην συνέχεια, ακολούθησε ομιλία από τον κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο,Ψυχίατρο και Δήμαρχο Ζαχάρως – Φιγαλείας, ο οποίος με την επιστημονική του ιδιότητα, τοποθετήθηκε για θέματα που σχετίζονται με τη νόσο Alzheimer, την Άνοια και την Ψυχική Υγεία.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, οι: Χρήστος Βλάχος, Αντιδήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας, Ανδρέας Βγενόπουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Πύργου, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων,  Αγαθή Ρηγοπούλου, Πρόεδρος ΑΜΕΑ Ν. Ηλείας «ΗΛΙΣ», Ασπασία Σμυρνή και Γεωργία Παναγιωτάρααπό το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας, Γεώργιος Ασημακόπουλος, Διευθυντής Γυμνασίου Κρεστένων, Αγγελική Πετρόγιαννη, Διευθύντρια ΕΕΚ Πύργου,Παναγιώτης Βασιλείου, Διευθυντής ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Διάπλασις» Πύργου, Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου, Μαρία Καστρινού και Θεανώ Πανουτσοπούλου,  κοινωνικοί λειτουργοί Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας.

Ευχαριστήριο μήνυμα για την εκδήλωσήαπέστειλε ο τ.Υπουργός, κ. Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος