FOLLOW US: facebook twitter

Νωρίτερα το ποιοτικό πριμ στους αιγοπροβατοτρόφους για να μην ζητούν το 800σάρι

Ημερομηνία: 31-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής του ειδικού ποιοτικού πριμ για τους κτηνοτρόφους, επιδιώκει η κυβέρνηση, προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις για την ασθενική ζήτηση και τις τιμές αγοράς των αμνοεριφίων.

Παράλληλα επιχειρεί να αξιοποιήσει τη συγκυρία στα τελωνεία, υποσχόμενη αυστηρότερους ελέγχους κατά τις εισαγωγές αμνοεριφίων από τις χώρες των Βαλκανίων. Λέγεται μάλιστα ότι οι «αυστηρότεροι» έλεγχοι, έρχονται μετά από συμφωνία με τους παραδοσιακούς εισαγωγείς και την δέσμευση των τελευταίων να μην επιδοθούν φέτος στο… προσφιλές σπορ έτσι όπως έχουν τα πράγματα.

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, λόγω των έκτακτων συνθηκών, δροµολογούν οι αρµόδιοι την πληρωµή των συνδεδεµένων ενισχύσεων στη ζωική παραγωγή. Στόχος  η στήριξη ενός κλάδου που πλήττεται εξαιρετικά από την τρέχουσα κατάσταση, µε τους επιτελείς του υπουργείου να συζητούν ακόµα και αυξηµένη ενίσχυση. Άλλωστε, τη δυνατότητα αυτή δίνει στα κράτη-µέλη η πρόσφατη οµόφωνη απόφαση του Συµβουλίου Υπουργών Γεωργίας, σύµφωνα µε την οποία µπορούν να εγκριθούν ειδικές αποζηµιώσεις µε ποσά µέχρι 100.000 ευρώ για κάθε εκµετάλλευση.

Πηγή: Agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος