FOLLOW US: facebook twitter

Νομοθετική παρέμβαση για τα «κόκκινα» δάνεια

Ημερομηνία: 07-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Προχωράει η σύνταξη του σχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, να δηλώνει από τη Βουλή πως «εντός του Φεβρουαρίου» θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

«Η όποια ρύθμιση πρέπει πρώτα να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές συνέπειες, τι θα σημάνει δηλαδή μια ρύθμιση για την κοινωνία, όπως το θέμα της πρώτης κατοικίας. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις δημοσιονομικές συνέπειες και τις συνέπειες σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο που είναι επιφορτισμένο με τη σύνταξη του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και του ιδιωτικού χρέους (ρύθμιση 120 δόσεων, εξωδικαστικός για όλους κ.λπ.), αναζητά το ύψος του ορίου προστασίας, το ύψος του «κουρέματος» και τις δικλίδες ασφαλείας ώστε να μην… εισβάλουν στο πλαίσιο προστασίας οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ο νέος νόμος «πατάει» πάνω στο κυπριακό μοντέλο «Εστία», που προβλέπει «κούρεμα» και επιδότηση κατά το 1/3 της δόσης του «κόκκινου» στεγαστικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος