FOLLOW US: facebook twitter

«Νόμιμα επιδιδόμενο έγγραφο η κλήση» στο παρμπρίζ αυτοκινήτου

Ημερομηνία: 27-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αν πετάτε τις κλήσεις της Τροχαίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας που βρίσκετε τοποθετημένες πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, πρέπει να το ξανασκεφτείτε… Κι αυτό γιατί το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε ότι οι κλήσεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας που τοποθετούνται στον ανεμοθώρακα των οχημάτων θεωρούνται έγγραφα που έχουν επιδοθεί νομίμως.

Αφορμή γι’ αυτή την απόφαση στάθηκε προσφυγή παραβάτη οδηγού οχήματος, στον οποίο τη χρονική περίοδο 2007-2012 είχαν κοπεί συνολικά 88 κλήσεις που αφορούσαν κυρίως παράνομη στάθμευση.

Ο οδηγός αντέδρασε τέσσερα χρόνια μετά, τον Μάιο του 2016, όταν του ήρθε ειδοποίηση από τράπεζα, που του γνωστοποιούσε ότι ο Δήμος Αθηναίων προέβη στη δέσμευση των λογαριασμών του (κατασχετήριο εις χείρας τρίτου), λόγω του χρηματικού ποσού που όφειλε από το σύνολο των κλήσεων.

Τότε ισχυρίστηκε ότι έλαβε για πρώτη φορά γνώση των βεβαιωθέντων σε βάρος του προστίμων για παράνομη στάθμευση, όταν τον ενημέρωσε η τράπεζα για την κατάσχεση.

Δυστυχώς γι’ αυτόν το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε  ότι «στις περιπτώσεις βεβαίωσης προστίμου λόγω παράνομης στάθμευσης οχήματος, που ο οδηγός απουσιάζει και δεν δύναται το όργανο που βεβαίωσε την παράβαση να επιδώσει την πράξη άμεσα στον παραβάτη, η τοποθέτηση της έκθεσης βεβαίωσης παράβασης στον ανεμοθώρακα του οχήματος,  επέχει θέση επίδοσης αυτής καθώς και κλήσης του παραβάτη προς υποβολή αντιρρήσεων, ενώπιον του αρμοδίου οργάνου, ή προσφυγής ενώπιον του Δικαστηρίου». Φυσικά ο αμελής παραβάτης το φυσάει και δεν κρυώνει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος