FOLLOW US: facebook twitter

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Μένουμε Όρθιοι με τολμηρά μέτρα ΤΩΡΑ!

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Για να μην βρεθούμε μετά μπροστά σε ερείπια

Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζει σήμερα η χώρα μας και όλος ο πλανήτης, οφείλουμε να δράσουμε συντονισμένα και αποφασιστικά. Με αλληλεγγύη και ενότητα, να είμαστε από τώρα έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε όσα μας περιμένουν. Γιατί όταν με το καλό βγούμε από τα σπίτια μας, ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός.

Το κρίσιμο στοίχημα για την επόμενη μέρα είναι να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι πρόσφατες θυσίες του ελληνικού λαού. Να βγει η κοινωνία όρθια και όχι γονατισμένη. Είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί αν από τώρα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Με προνοητικότητα και σχέδιο. Ένα τέτοιο σχέδιο καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία.
Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες. Μπορεί να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις χωρίς να χρειαστεί εξωτερικό δανεισμό, χάρη στο μαξιλάρι ρευστότητας. Είναι η ασφάλειά μας, που δημιούργησε η χρηστή διαχείριση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά δημιούργησε και συνθήκες ασφάλειας για περίπτωση κρίσης. Και να που τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια κρίση.

Αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να το αξιοποιήσουμε ΤΩΡΑ, όσο είναι καιρός. Όχι βλέποντας και κάνοντας, όπως πορεύεται η κυβέρνηση. Όχι κατόπιν εορτής, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.
Την ώρα που άλλοι ασχολούνται με δημοσκοπήσεις, ποσοστά και επικοινωνιακά παιχνίδια, εμείς προτείνουμε ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας σε ορίζοντα έξι μηνών, ύψους 26 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 δισ. αφορούν άμεσα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης και τα 12 δισ. ενέσεις ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, όπως εγγυήσεις δανείων.
Τα μέτρα του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» κατανέμονται ως εξής:

• Στήριξη του ΕΣΥ με 1 δισ. επιπλέον χρηματοδότηση για: 4000 μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, επαρκή μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, κεντρικό έλεγχο των εργαστηριακών ελέγχων, ειδική μέριμνα για ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.

• Επέκταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τον Απρίλιο και απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους.

• Άμεσα μέτρα για την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη ύψους 300 εκ. ευρώ με αύξηση κατά 50% των αναπηρικών επιδομάτων και του ΚΕΑ.

• Ειδικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης με τη μορφή μερίσματος ύψους 1.5 δισ. ευρώ για να καλυφθούν εργαζόμενοι σε επισφαλείς θέσεις εργασίας – μπλοκάκια, εργόσημα κλπ, αλλά και μη επιδοτούμενοι άνεργοι, συνολικά 1,7 εκ. δικαιούχοι.

• Πλήρης κάλυψη μισθού, ασφαλιστικών εισφορών και δώρου Πάσχα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μέχρι τέλη Μαΐου, επιδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με ποσό ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος για κάθε μήνα μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ύψος παρέμβασης 8,5 δισ. ευρώ.

• Αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες.

• Πάγωμα των δανειακών οφειλών και άλλων τραπεζικών υποχρεώσεων για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση.

• Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης ύψους 3 δισ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό με κριτήρια τον τζίρο και τους απασχολούμενους.

• Επιτάχυνση εκταμίευσης των πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

• Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο Ηρακλής για τις επιχειρήσεις, αντίστοιχο αυτού που ετοιμαζόταν για τις τράπεζες, με παροχή εγγυήσεων από το ελληνικό δημόσιο ύψους 12 δισ. ευρώ, αντίστοιχο του προγράμματος της ΕΚΤ, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητά τους την περίοδο της κρίσης.

Πρόκειται για ένα σύνολο τολμηρών παρεμβάσεων που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα, όταν βγούμε από τα σπίτια μας να ξαναξεκινήσουμε από εκεί που ήμασταν όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια.

Γιατί σήμερα οφείλουμε να απαντήσουμε στο δίλημμα: Μένουμε όρθιοι με γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας τώρα ή αύριο αντικρίζουμε συντρίμμια και μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες, που πρόσφατα τις βιώσαμε όλοι και γνωρίζουμε πόσο οδυνηρές είναι.

Σε αυτό το δίλημμα εμείς απαντάμε: Μένουμε όρθιοι με γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας τώρα, ακριβώς επειδή έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, αξιοποιώντας το μεγάλο μας όπλο, το «μαξιλάρι» που έχουμε δημιουργήσει για μια έκτακτη ώρα ανάγκης. Και αυτή η ώρα είναι τώρα!

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος