FOLLOW US: facebook twitter

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Κατάργησαν το ΤΕΦΑΑ Πύργου

Ημερομηνία: 23-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Συνεργοί στο έγκλημα οι Ηλείοι βουλευτές της ΝΔ

Με ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή το έγκλημα σε βάρος της Ηλείας. Η ΝΔ προχώρησε στην κατάργηση 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που επρόκειτο να λειτουργήσει στον Πύργο. Συνεργοί στο νέο αυτό χαστούκι που δέχεται ο νομός μας είναι και οι τρεις Ηλείοι βουλευτές της ΝΔ. Αυγερινοπούλου, Τζαβάρας και Νικολακόπουλος στήριξαν με την ψήφο τους την επαίσχυντη αυτή απόφαση.

Το ΤΕΦΑΑ ιδρύθηκε με τον νόμο 4610/2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έναν ιστορικό νόμο με τον οποίο η Ηλεία μπήκε επιτέλους στον πανεπιστημιακό χάρτη, καθώς απέκτησε για πρώτη φορά Πανεπιστημιακά Τμήματα.

Υπάρχει, επίσης, από τον περασμένο Ιούλιο η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών για έναρξη λειτουργίας του νέου Τμήματος και η εκφρασμένη θέληση του Δήμου Πύργου για την έμπρακτη στήριξή του όσον αφορά τις απαραίτητες υποδομές. Επιπλέον, με τον ιδρυτικό νόμο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε και νομοθέτησε 8 θέσεις διδακτικού προσωπικού. Αν, λοιπόν, η ΝΔ νοιαζόταν για τη δημόσια εκπαίδευση, τους μελλοντικούς φοιτητές και τις οικογένειές τους, θα φρόντιζε, σε συνεννόηση με τις αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, να προκηρυχθούν οι θέσεις αυτές και τον προσεχή Οκτώβριο να βρίσκονταν στη θέση τους οι νέοι καθηγητές για να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές.

Υπήρχαν, επομένως, όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή έναρξη λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ το προσεχές φθινόπωρο. Αλλά φαίνεται πως η ΝΔ είχε άλλες προτεραιότητες. Η μόνη έγνοια της είναι η κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης, οι περικοπές στη χρηματοδότηση των δημόσιων Πανεπιστημίων και η μείωση του αριθμού εισακτέων. Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές που θα μείνουν εκτός της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στέλνονται με τις ευχές της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολλέγια των φίλων τους ή στο εξωτερικό.

Αυτοί που υλοποίησαν το εγκληματικό σχέδιο “Αθηνά” το 2013, αυτοί που κατέστρεψαν τότε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ηλεία ανέλαβαν και πάλι δράση! Οι δολοφόνοι ξαναγύρισαν στον τόπο του εγκλήματος!

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος