FOLLOW US: facebook twitter

Νοικοκυρεύουν το χωριό τους ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

Ημερομηνία: 29-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

miraka-ka8ariotita-pasxa

Εθελοντική εργασία των κατοίκων της Μιράκας Ολυμπίας με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Πίσας

Στις καθιερωμένες προετοιμασίες καθαριότητας, ασπρίσματος και εξωραϊσμού του χωριού τους, έχουν ήδη προχωρήσει εθελοντικά πάντα, τα μέλη του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχαίας Πίσας και οι κάτοικοι της Τ.Κ Μιράκας, ενόψει Ανάστασης και Πάσχα αλλά και Πρωτομαγιάς.

miraka-ka8ariotita-pasxa3

Έτσι από την Δευτέρα ξεκίνησαν με εθελοντική εργασία να βάφουν τα κάγκελα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας επί τω έργω και το αποτέλεσμα φαίνεται να τους δικαίωσε απόλυτα. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν όλοι αφού όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος «Καλούμε όποιον μπορεί και θέλει, να έρθει να βοηθήσει. Γνωρίζετε όλοι καλά, ότι οι δραστηριότητες αυτές είναι για το καλό του τόπου μας, δηλαδή για το καλό όλων μας.»

miraka-ka8ariotita-pasxa4

Παράλληλα, διοργανώνουν την καθιερωμένη Γιορτή της Πρωτομαγιάς, εργατική γιορτή και γιορτή των λουλουδιών στην παραδοσιακή πηγή της Παναγιάς, την Τρίτη 3 Μαίου στις 10.30 το πρωί και έτσι έχουν επιδοθεί σε εργασίες καθαρισμού και στην ευρύτερη περιοχή της πηγής, στο χώρο των εκδηλώσεων για το τρικούβερτο παραδοσιακό τους γλέντι.

miraka-ka8ariotita-pasxa5

Όπως αναφέρουν στην ανοιχτή τους πρόσκληση για όλον τον κόσμο: «Θα χορέψουμε και θα ψήσουμε σουβλάκια και λουκάνικα και θα υπάρχει επίσης άφθονο κρασί. Τα σουβλάκια και τα λουκάνικα θα διατίθενται προς ένα ευρώ για την ενίσχυση του Συλλόγου. Θα προσφέρονται δωρεάν σαλάτες, κρασί και αναψυκτικά. Βεβαίως όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει δικά του κρέατα να ψήσει. Τρίτη 3 Μαίου 10.30 το πρωί, ξεκινάμε!»

miraka-ka8ariotita-pasxa2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος