FOLLOW US: facebook twitter

NOΔΕ Ηλείας: ΤΑΡ – Ο κ. Τσίπρας υποκλίνεται σε ό,τι Υπονόμευε και Ψεύδεται για το ΕΣΠΑ

Ημερομηνία: 19-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

node-ileias

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου “ΤΑΡ” είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που οραματίστηκε, σχεδίασε και δρομολόγησε η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας υποκλίνεται στο έργο αυτό.

Τρέχει λαχανιασμένος να εγκαινιάσει ένα έργο, που ο ίδιος συνειδητά χτυπούσε και συστηματικά υπονόμευε. Όπως ακριβώς έκανε  και με την Cosco.

Τον Φεβρουάριο του 2013 η Ελλάδα, η Αλβανία και η Ιταλία υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού TAP, ενώ η Ελληνική Βουλή στις 2 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, επικύρωσε τη συμφωνία μεταξύ της κοινοπραξίας TAP και του Ελληνικού Δημοσίου.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση δεν υπερψήφισε την εν λόγω συμφωνία.

Τότε, έλεγε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος από την κατασκευή του αγωγού, ότι ήταν ανυπόστατες οι εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ για δημιουργία 8.000 – 10.000 θέσεων εργασίας, ότι δεν αναβαθμιζόταν ο γεω-ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας.

Σήμερα, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση στην έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από την Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με αυτά που υποστήριζε, οργανώνει φιέστες στη Θεσσαλονίκη για να πανηγυρίσει τα εγκαίνια του αγωγού.

Αναμένουμε, ως ελάχιστη ένδειξη σύνδεσης με την πραγματικότητα, ότι έστω και τώρα θα αναγνωρίσει την ορθότητα της απόφασης της τότε Κυβέρνησης.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει στην πράξη την αναξιοπιστία της και παραπληροφορεί τους πολίτες.

Η Κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα όταν κομπάζει για την απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτό γιατί η “κάνουλα” της ρευστότητας παραμένει κλειστή για τους δικαιούχους και μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων κινδυνεύει να χαθεί, εξαιτίας της ανικανότητάς της.

Πάνω από 300.000.000 ευρώ από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως τα JESICA, JEREMIE, ΤΕΠΙΧ, κλπ. παραμένουν αδιάθετα και θα πρέπει να εκταμιευτούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ρητά ο αρμόδιος Υφυπουργός,  σε περίπτωση  μη απορρόφησης, θα πρέπει να επιστραφούν τα σχετικά κονδύλια στην Ε.Ε.

Η αλήθεια για το ΕΣΠΑ, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το ξ-ΕΣΠΑσμα ψεύδους της Κυβέρνησης προς τους μικρομεσαίους.

Επιτέλους η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κος. Τσίπρας ας ακολουθήσει το δρόμο της αλήθειας. Αν δεν μπορέσει να το κάνει, θα βρεθεί για μια ακόμα φορά ανακόλουθος και αναξιόπιστος στα μάτια του ελληνικού λαού.

Αυτός είναι ο κ.  Τσίπρας. Τελευταίος στα έργα ανάπτυξης,  πρώτος στις καταιγίδες φόρων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος