FOLLOW US: facebook twitter

Σε οινοποιείο του 1920 στην Κουρούτα το “καλύτερο resort” για το 2020!

Ημερομηνία: 13-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Mega Post 3, Νέα
Dexamenes Seaside Hotel: το Boutique ξενοδοχείο σε οινοποιείο του 1920 που βραβεύτηκε με βαθμολογία 9,7

Στην ειδυλλιακή παραλία της Κουρούτας, ένα boutique ξενοδοχείο σε οινοποιείο του 1920 με βαθμολογία 9,7 βραβεύτηκε ως το “καλύτερο resort 2020” , στα 100% HotelDesign Awards.

https://www.travelstyle.gr/wp-content/uploads/2020/10/Dexamenes-Seaside-Hotel-Bar.jpg

Το k-studio, που εδρεύει στην Αθήνα, μετέτρεψε ένα εγκαταλελειμμένο οινοποιείο από τη δεκαετία του 1920 στο DexamenesSeasideHotel, ένα εκπληκτικό boutique ξενοδοχείο με αξιοζήλευτη θέα στη θάλασσα της δυτικής Πελοποννήσου, το οποίο έλαβε το βραβείο ως το “καλύτερο resort” για το 2020!

Κομψό, μινιμαλιστικό, το κτήριο αποτίει φόρο τιμής στην παράδοση του κρασιού της περιοχής, διατηρώντας και προβάλλοντας τον αυθεντικό βιομηχανικό σχεδιασμό, που συμπληρώνεται με σύγχρονα στοιχεία από σκυρόδεμα, χάλυβα, ξύλο και γυαλί. Λόγους για τους οποίους λαμβάνει τόσο υψηλή βαθμολογία από τους επισκέπτες του, φτάνοντας το 9,7.

https://www.travelstyle.gr/wp-content/uploads/2020/10/Dexamenes-Seaside-Hotel-dwmatia-exwterika.jpg

Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, διαθέτει πάνω από 30 δεξαμενές κρασιού έχουν μετατραπεί σε πολυτελείς σουίτες με υπέροχη θέα στη θάλασσα και προσφέροντας στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις για μια ποιοτική διαμονή που αποτελεί μοναδική εμπειρία.

https://www.travelstyle.gr/wp-content/uploads/2020/10/Dexamenes-Seaside-Hotel-dwmatio.jpg

Όταν ζητήθηκε από το k-studio να μεταμορφώσει το εγκαταλελειμμένο οινοποιείο σε ξενοδοχείο, οι αρχιτέκτονες ξεκίνησαν μια μελέτη της τοποθεσίας, δίνοντας έμφαση στα παραδοσιακά στοιχεία και στον αμπελώνα με τοπικές ποικιλίες σταφυλιών στην κεντρική αυλή.

https://www.travelstyle.gr/wp-content/uploads/2020/10/Dexamenes-Seaside-Hotel-exwteriki-eisodos.jpg

Αυτά τα στοιχεία στη συνέχεια συμπληρώθηκαν με νέες προσθήκες, που ταιριάζουν με τα πρωτότυπα, ενώ ο προσεγμένος σχεδιασμός εισάγει σύγχρονο στυλ και λειτουργικότητα στο ξενοδοχείο διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτήρα του παλιού οινοποιείου.

https://www.travelstyle.gr/wp-content/uploads/2020/10/Dexamenes-Seaside-Hotel-paralia.jpg

Το DexamenesSeasideHotelδιαθέτει 9 σουίτες με θέα στη θάλασσα, 17 σουίτες στην αυλή και 8 σουίτες στην αυλή με περιορισμένη θέα. Περιλαμβάνει επίσης δύο αυθεντικά πέτρινα κτήρια που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις φαγητού και εκδηλώσεων.

https://www.travelstyle.gr/wp-content/uploads/2020/10/Dexamenes-Seaside-Hotel-veranta-thea.jpg

Από την αρχή της κατασκευής αυτού του ξενοδοχείου στην Ελλάδα ήταν σαφές ότι η ισχυρή ιστορία και η άγρια ομορφιά των υπαρχόντων κτηρίων όχι μόνο έπρεπε να διατηρηθούν, αλλά να ενισχυθεί η προβολή τους σε ένα συνολικό σχέδιο που θα αποπνέει μοντερνισμό μέσα από τα παραδοσιακά στοιχεία.

Πηγή: travelstyle.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος