FOLLOW US: facebook twitter

Νηστίσιμες παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα

Ημερομηνία: 16-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισµό, σύµφωνα µε το λαϊκό εορτολόγιο, παρασκευάζονται και καταναλώνονται συγκεκριµένες τροφές καθ’ όλη τη διάρκεια των νηστειών του έτους. Μέσα από τη λαϊκή ευσέβεια και τα ήθη και έθιµα της κάθε περιοχής διατηρούνται και διαφυλάσσονται βιωµατικά τα υψηλά νοήµατα της θεολογίας γεγονός που µαρτυρεί ότι ο λαός όχι απλά εµπέδωσε τα εκκλησιαστικά γεγονότα και την αξίας τους, αλλά τα βίωσε και τα εναπόθεσε στη συλλογική του µνήµη αξιώνοντάς τα ως δυναµικό στοιχείο του πολιτισµού µας.

Οι εκδόσεις Μύρτος και η συγγραφέας Σάρα Φαφούτη σας παρουσιάζουν ιδιαίτερα παραδοσιακά νηστίσιµα εδέσµατα που αποτελούν αναπόσπαστο κοµµάτι της εορταστικής ιεροτελεστίας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Γυναίκες από κάθε γωνιά της χώρας µεταφέρουν αυτές τις συνταγές από γενιά σε γενιά.

∆εκάδες οµοιότητες και άλλες τόσες διαφοροποιήσεις, γιατί κάθε περιοχή έχει τα φαγητά της, τα υλικά, τα κρασιά και τις συνταγές της, που φυλάσσουν µέσα τους τη σοφία της ελληνικής γης. Οι γεύσεις µιλούν για κάθε τόπο ξεχωριστά.

Ένα ταξίδι, µια περιπλάνηση στην Ελλάδα, από τη Μακεδονία έως την Κρήτη και από το Αιγαίο έως το Ιόνιο, µέσα από ένα οδοιπορικό αναζήτησης νηστίσιµων γεύσεων που κρύβουν µέσα τους τις συνήθειες χρόνων και ευτυχώς παραµένουν υπαρκτές και αναλλοίωτες.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, info@myrtosbooks.gr, www.myrtosbooks.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος