FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Νιπεργιάλης: «Η κατάσταση φτάνει σε οριακό σημείο»

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας μίλησε για την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

 

Ο προπονητής του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, Βασίλης Νιπεργιάλης, μίλησε στον Sport FM Πάτρας και στον Κώστα Λαμπρόπουλο, για το lockdown, τις επιπτώσεις που έχει φέρει στο μπάσκετ, το πώς βλέπει να εξελίσσεται η σεζόν και τι μπορεί να γίνει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.

Για το πώς λειτουργεί ο Α.Σ.Σ. τώρα κατά το lockdown, ανέφερε: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους αθλητές σε εγρήγορση με διάφορα προγράμματα και ατομικές προπονήσεις, αλλά αυτή η δεύτερη μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις μετά από εκείνη του Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου συν του καλοκαιριού, έχει φέρει τα πράγματα στις προπονήσεις πάρα πολύ πίσω. Η κατάσταση φτάνει σε οριακό σημείο. Λένε για επιστροφή στις 7 Ιανουαρίου, αλλά αν βάλουμε 3 εβδομάδες προετοιμασίας, πάμε για επανέναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές Φεβρουαρίου και τότε τα πράγματα είναι πολύ οριακά. Στη Γ΄ Εθνική εμείς έχουμε παίξει δύο παιχνίδια, χρειάζονται άλλα 18 παιχνίδια για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις. Αν βάλεις 4 παιχνίδια το μήνα, φτάνουμε στον Μάιο, αν βάλουμε και το Πάσχα «ακουμπάμε» τον Ιούνιο. Αυτό όμως είναι σχέδιο επί χάρτου. Η Α2 που έχει πολύ περισσότερες υποχρεώσεις, πότε θα τελειώσει; Ο Φίλιππος Βέροιας έχει παίξει μόνο ένα παιχνίδι κι έχουμε γενικά σε όλες τις κατηγορίες πολλά εξ αναβολής παιχνίδια και θα προστεθούν κι άλλα όταν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και θα υπάρξει ένας φαύλος κύκλος από αναβληθέντες αγώνες. Το καλό σενάριο είναι να επανεκκινήσει ο αθλητισμός στις 7 Ιανουαρίου, κάτι όμως που δεν πιστεύω ότι θα γίνει… Εύχομαι όμως για τον αθλητισμό να βρεθεί λύση, να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και να τελειώσει αυτή η αγωνιστική χρονιά».

«Να επιστρέψουμε σε μιας μορφής κανονικότητα»

Ο Β. Νιπεργιάλης εξέφρασε την άποψή του και για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων φέτος με το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο: «Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε αυτό που είχε ξεκινήσει φέτος. Στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή μέλη του Δ.Σ. της ομάδας δεν παρακολούθησαν τον αγώνα, βγήκαν έξω από το γήπεδο με αυτό το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που υπάρχει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να λες σε ένα παράγοντα της ομάδας, που πασχίζει να βοηθήσει την ομάδα, ότι δεν θα δεις το παιχνίδι. Εγώ αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα, επειδή είχα την ιδιότητα ως προπονητής και δεν μπορούσα να φύγω εγώ από το γήπεδο, δεν το κουβεντιάζω αν γινόταν θα έφευγα εγώ. Και ενώ στην Αχαΐα και την Ηλεία τα κρούσματα είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ανοίγω την τηλεόραση και την ώρα που στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα έχουν πιάσει κόκκινο, βλέπω σε γήπεδα μπάσκετ 100-150 ανθρώπους. Κάτι λάθος γίνεται, εμένα δεν μου αρέσει προσωπικά αυτό το πράγμα και θέλω όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα να επιστρέψουμε σε μιας μορφής κανονικότητα, όπου οι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, έτσι ώστε και οι ομάδες να πάρουν βαθιά οικονομική ανάσα. Διότι χωρίς εισιτήρια και χορηγούς και με ένα δύσκολο πρόγραμμα με μακρινές αεροπορικές μετακινήσεις, που θα πρέπει να έχει γίνει το εμβόλιο όπως ακούγεται, πώς θα συνεχίσουμε το πρωτάθλημα; Δεν είναι όμορφο αυτό που κάναμε μέχρι τώρα, κεκλεισμένων των θυρών και όλα αυστηρά “αποστειρωμένα”, να κάνουμε ένα πρωτάθλημα όπου δεν μπορούν να μας δουν ούτε τα παιδιά μας και οι φίλοι μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε μαζί με την επιστροφή στους αγώνες και μιας μορφής κανονικότητα ώστε οι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα να μπορούν να τη δουν όπως και οι παράγοντες που πασχίζουν να κρατήσουν τις ομάδες ζωντανές, και να έρθουν έσοδα ώστε να μπορέσουν να εκπληρωθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν οι ομάδες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος