FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Κοροβέσης: «Να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας»

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

*Του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση

Πολιτισμός και Τουρισμός αποτελούν δύο βασικούς άξονες ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να πρωτοστατεί και να συμβαδίζει με τις νέες τάσεις σε δράσεις Πολιτισμού και Τουριστικής προβολής. Με βάση τα όσα έχουμε ήδη χτίσει την τελευταία τριετία, το 2023 θα είναι ένα έτος γεμάτο προκλήσεις, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουμε το 2023.

Πολιτισμός:Προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και του Περιφερειάρχη μας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, αποτελεί να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτική παιδεία και ψυχαγωγία σε κάθε Πόλη και Κοινότητα της περιοχής ευθύνης μας. Ο Πολιτισμός θα πρέπει να είναι προσβάσιμος από όλους, μικρούς και μεγάλους χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερεότυπα. Στοίχημα για εμάς αποτελεί να βγάλουμε τους πολίτες στις πλατείες, να σιγοτραγουδήσουν με τους καλλιτέχνες και να ταξιδέψει ο νους με χρώματα και μελωδίες. Είναι γεγονός πως εξελισσόμαστε, έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα εμπρός σε σχέση με ότι παραλάβαμε σε θέματα Πολιτισμού. Πρόκληση αποτελεί η περεταίρω συνεισφορά της Περιφέρειας σε κοινωνικές δράσεις, όπως επίσης και η συμμετοχή μας σε προγράμματα συνεργασίας με φορείς ισχυρού βεληνεκούς στο χώρο της παιδείας, των γραμμάτων και των τεχνών.

Τουρισμός:Η εξωστρέφεια της Ολυμπιακής Γης δεν εγκλωβίζεται. Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε νέες συνεργασίες και να προσεγγίσουμε νέες αγορές. Το νέο brandnameτης Περιφέρειας – η Ολυμπιακή Γη, θα αποτελέσει ορόσημο σε αυτή την προσπάθεια. Πλέον έχουμε ταυτότητα με την Ηλεία στο επίκεντρο! Με νέα αντίληψη και στρατηγική στην προβολή της Δυτικής Ελλάδας, αναδεικνύοντας μνημεία, παραδόσεις, γαστρονομία και φυσικό πλούτο, αποσκοπούμε να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία και να φέρουμε τη Δυτική Ελλάδα στο επίκεντρο καθιστώντας την ως βασικό τουριστικό προορισμό. Συνεχίζουμε λοιπόν να διεκδικούμε, υλοποιώντας μέσα στο 2023 το βασικό κορμό του προγράμματος Τουριστικής Προβολής με πόρους ΕΣΠΑ που διεκδικήσαμε και καταφέραμε να εντάξουμε, με ταυτόχρονο σχεδιασμό για νέο τριετές ΕΣΠΑ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2023 επομένως θα δημιουργήσουμε με εργατικότητα ακόμα πιο γερές βάσεις για την ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος