FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Κοροβέσης: Με το βλέμμα στην μετά «covid-19» εποχή διατηρώντας την κοινωνική μας συνοχή

Ημερομηνία: 24-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Προσαρμογή στις νέες ανάγκες και ετοιμότητα για τις νέες συνθήκες
-Οι αποτελεσματικές αντιδράσεις της Περιφέρειας στις έκτακτες καταστάσεις της Πανδημίας

Οι διαμορφωθείσες συνθήκες από τον covid-19 και οι ραγδαίες σε πολλές περιπτώσεις αλλαγές σε οικονομικό, κοινωνικό ακόμη και τεχνολογικό επίπεδο δημιουργούν νέες ανάγκες αλλά και αυτοματοποιημένες εκ των πραγμάτων αντιδράσεις όχι μόνο στις υπηρεσίες αλλά και σε αυτοδιοικητικές λειτουργίες πρώτου και δεύτερου βαθμού…

Αυτό επισημαίνει με δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι μέχρι τώρα η Περιφέρειά μας αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις δυσκολίες των καιρών με γρήγορα και θετικά αντανακλαστικά.

Ο κ. Κοροβέσης προσθέτει ότι η ικανότητα της Περιφερειακής Αρχής να προσαρμόζεται απέναντι στις σημαντικές πιέσεις και τις διαδοχικές έκτακτες καταστάσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, έχει σκοπό να συνδέσει τις κινήσεις της στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έχουν αναδειχθεί τα κρίσιμα ζητήματα και καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια με κατευθύνσεις που έχει δώσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία. Επιπλέον ανάλογες στηρίξεις στην επιχειρηματικότητα με μέριμνα για τις όσο το δυνατόν λιγότερες διαταραχές στην τοπική και Περιφερειακή μας οικονομία» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο δράσης όλοι μας επιδιώκουμε να βρισκόμαστε πολύ κοντά στις εστίες προβλημάτων και δίπλα στους συμπατριώτες μας με την ανάλογη ετοιμότητα και φυσικά με την οποιαδήποτε ευθύνη μας αναλογεί.

Προσωπικά, και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες αντιλαμβανόμενος τη σημερινή πραγματικότητα, δίνω το παρών εκεί όπου μπορώ να είμαι χρήσιμος και ουσιαστικός για τον τόπο μου. Και δεν κάνω τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτό για το οποίο έχω δεσμευθεί προς επίλυση προβλημάτων στην Ηλεία και την Περιφέρεια.

Πιστεύω -συνέχισε ο κ. Κοροβέσης- ότι αυτή η κρίση όταν καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε, οργανωμένα, πειθαρχημένα και ενωμένα, θα μας δώσει εκτός από την «σοφία» της εμπειρίας που βιώνουμε και τις «νέες ευκαιρίες» που οφείλουμε να δούμε σε μια διαφορετική διάσταση και να τις αναπτύξουμε. Ίσως αυτό να αποτελέσει και το μεγάλο «στοίχημα» της μετά Covid-19 εποχής.

Στην Περιφέρεια υπάρχει και η διορατικότητα και η ετοιμότητα. Κρατώντας «ζωντανές» τις δυνάμεις μας και διευρύνοντας τις αντοχές μας να κάνουμε το επόμενο βήμα με αταλάντευτους στόχους προς το καλύτερο και τη διατήρηση της συνοχής μας με την κοινωνία που είναι η προϋπόθεση στην επιτυχία κάθε προσπάθειας, πρωτοβουλίας και παρέμβασης σε τούτο τον τόπο.

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμα -κατέληξε ο κ. Κοροβέσης- για να ανοίξουμε τους δρόμους της ανάπτυξης και της δημιουργίας όπως αρχικώς σχεδιάζαμε και έτσι όπως οι ίδιες οι εξελίξεις θα προσδιορίσουν στη συνέχεια…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος